Avrupa Birliği tarafından finanse edilerek inşa edilen ve bu sene eğitim öğretime başlanan Mudanya Halitpaşa Ortaokulu ile ilgili Mudanya Kaymakamlığı akıl almaz bir karar aldı. Yeni okulun üst 2 katının boş olması nedeniyle, Kaymakamlık kararıyla İlçe Nüfus Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ve Vergi Dairesi okul binasına taşınıyor.

Söz konusu kuruluşların hizmet verdiği binanın eskimesi ve yenisi yapılana kadar da yaklaşık 2 yıl boyunca Halitpaşa Ortaokulu binasında hizmet verecekleri belirtildi. Yaklaşık 250 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, koronavirüs salgını nedeniyle tedirginlik yaşayan veliler alınan karara isyan ederek okulda bugün eylem yaptılar.

Her gün yüzlerce insanın okul binasına gelecek olmasını göz önünde bulunduran veliler, “Alınan kararı kabul etmiyoruz. Normal şartlarda çocuklarımızı endişe içinde okula gönderiyoruz. Biz çocuklarımızı kalabalıktan uzak tutmaya çalışırken, Kaymakamlık tarafından alınan karara inanamıyoruz. Burada ciddi sorumsuzluk var. Üst makamların olaya müdahale etmesini ve alınan kararın iptal olmasını istiyoruz” diye konuştular.