Her yıl milyonlarca gencin emek verdiği ve ter döktüğü bir maratonun daha sonuna gelindi. Üniversiteli olmak için girilen sınavın ardından, nihayet bugün; erken saatle yerleştirme sonuçları açıklandı.
Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, üniversiteli olmaya hak kazananları açıkladı ve büyük bir merak sonlandı.

Türkiye’de, her ilin üniversiteye kavuştuğu, ancak niteliğine göre başlıca illerdeki üniversitelere talebin sürdüğü günümüzde, üniveristeli olmayı hayal eden gençler için tercih hakkı, geniş bulunuyor.
2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçlarına göre adayların tercihi doğrultusunda, yerleştirme işlemleri tamamlandı,
ÖSYM’nin kurumsal internet sitesinden bu saban erken vakitle yapılan açıklama, milyonlarca genç tarafından özellikle geçen hafta bekleniyordu.
Sınavın ardından, yerleştirme de tamamlandı, şimdi de 2 mesele için koşuşturma, arayış olacak.

Başka kentlerin üniversitelerine yerleştirilen gençler ve aileleri, barınma çözümü için harekete geçecekler.
Yanı sıra…
Burs arayışı olacak!
Yapılan açıklamada;
Yerleştirmelere ilişkin basılı sonuç belgesinin basılmayacağı ve adreslere gönderim olmayacağı belirtiliyor.
Kayıtlar, doğrudan 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında ve elektronik kayıtla ise 04 08 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılabilecek.
Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.
Bu arada…
Pandemi dönemi sürerken;
ÖSYM tarafından bir süre alınan ve duyurulan karar gereğince, üniversitelerin yeni akademik dönemine, yüz yüze yöntemle başlanacak.