Osmangazi Belediyesi tarafından Mevlana’nın dünyaya yayılan felsefesini gençlerin hafızalarına ve ruhlarına işlemek amacıyla bu yıl 11’incisini düzenlenen Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması başladı.

Osmangazi Belediyesi’nin edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmak, çocukların manevi dünyasını zenginleştirip onlara Mevlana’yı tanıtmak adına 2011 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın tanıtım toplantısı, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde yapıldı. Bu yıl konusu serbest olarak belirlenen yarışmanın toplantısına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Kamil Bayramiç, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sayın, yarışmanın jüri üyelerinden Metin Önal Mengüşoğlu, Mustafa Başpınar, Doç. Dr. Sadettin Eğri ile başkan yardımcıları katıldı.

“BİNLERCE GENCİMİZİN GÖNLÜNE ULAŞTIK”

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’na katılan gençlerin yeteneklerini keşfetme imkanı bulduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, aynı zamanda yeni şairlerin Türk edebiyatına kazandırılmasına zemin hazırladıklarını söyledi. Başkan Dündar, “Belediye olarak, hayatın her alanında vatandaşlarımızla birlikte şehrin ihtiyacı doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Gerek tarihi miras gerekse kültür sanat gibi birçok alanda önemli projelere imza atıyoruz. Kültürel mirasımızı, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz edebiyat yarışmalarımızla markalaştırıyoruz. Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması, Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle ülkemizin dört bir yanında merakla beklenen ve binlerce gencimizin gönlüne ulaşan yarışma oldu. Bu önemli yarışmayla, öğrencilerimizin Mevlana’yı okumasını ve onun sevgisi ile felsefesini satırlara dökmesini hedefliyoruz” dedi.

13 Eylül’de başlayan yarışma müracaatlarının 12 Kasım Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini bildiren Başkan Mustafa Dündar, “Yarışma şartları her yıl olduğu gibi [email protected] adresinden ilan edildi. Yarışma sonunda dereceye giren birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ve 3 adet biner liralık mansiyon ödülleri verilecek. Bu yıl da genç kalemlerden Mevlana’yı dinlemek istiyoruz. İnşallah, kütüphanelerimize yeni eserler kazandıracağız. Bu çalışmamıza destek veren kıymetli jürilerimiz Metin Önal Mengüşoğlu, Prof. Dr. Nesrin Karaca, Doç. Dr. Saadettin Eğri, Ercan Yılmaz ve Mustafa Başpınar’a çok teşekkür ediyorum. Yarışmamıza katılacak tüm gençlerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ ÇOCUKLARI YERLİ DEĞERLERLE TANIŞTIRMAK İÇİN ÇIRPINIYOR”

Şair Metin Önal Mengüşoğlu da, konuşmasından önce İstiklal Marşı’nın 100’ncü yıldönümü münasebetiyle yazdığı ‘İslam Milletinin İstiklal Marşı’ kitabını Başkan Dündar’a hediye etti. Mengüşoğlu, “Osmangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu böylesine önemli yarışmalar, çocuklarımızın Mevlana, Yunus Emre ve Mehmet Akif gibi yerli değerlerle tanışması için son derece önemli bir adımdır. Bu kişiler, bu toprakları Anadolu yapan ruhtur. Başkanımız Mustafa Dündar, çocuklarımızı yerli değerlerle tanıştırmak için adeta çırpınıyor. Ben de, şahsım adına böyle bir hadisenin parçası olmaktan her zaman memnuniyet duyuyorum” dedi.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sayın ise tüm okullardan büyük bir katılım beklediklerini belirtirken, eğitim camiası adına Başkan Dündar’a teşekkür etti.