Bursa'da kavurucu sıcaklıklar bugün de etkisini sürdürecek. Bursa'da hava sıcaklığı güne 28 derece ile başlarken öğlen saatlerinden itibaren etkisini artırarak 33 dereceyi bulacak.

Gün boyunca parçalı bulutlu havanın hakim olacağı Bursa'da yüksek nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklık artacak. Akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklar kademeli olarak düşmeye başlayıp yerini serin bir havaya bırakacak.

Bursa'nın doğusu için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Bursa Valiliği aşırı sıcaklara karşı vatandaşları uyardı:

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; önümüzdeki beş günlük süreçte ilimizin sıcak havanın etkisinde kalacağı tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde ve günün en yüksek hava sıcaklıklarının 34-36 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

Sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11:00-16:00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik sağlık problemi olanların güneş çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAĞIŞ VAR MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük hava tahmin raporuna göre; Bursa'da haftaya sadece Salı günü yağmur yağacağı öngörülüyor