Buna göre, Bursa'da sabah saatlerinde bölgesel yağış geçişlerinin ardından hava sıcaklığı gün içerisinde 27 dereceye kadar yükselirken, hissedilen sıcaklık ise 28 derece seviyesinde. Öte yandan meteoroloji tarafından yapılan tahminlerde Bursa'da önümüzdeki günlerde yeniden sıcak hava dalgası etkili olacak. Yeni haftada termometreler 35 dereceyi görecek.

Bursa'nın bazı kesimlerinde hafta başından beri görülen yer yer sağanak yağış bugün itibariyle şehri terk ediyor.

Hava sıcaklığı bugün öğle saatlerinden itibaren en yüksek 27 derece olarak ölçülürken, hissedilen sıcaklık ise 28 derece bandında.

Şehir genelinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzü hakim olurken, akşam saatlerinde ise sıcaklık 20 derecenin altına kadar geriliyor.

YAZ SICAKLIĞI GERİ GELİYOR

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarından elde edilen verilere göre, Bursa'da önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı yükselişe geçerken, yeni haftada termometreler yaz sıcaklığını ölçecek.

Yarın için (Cuma) yapılan tahminlere göre, yükselişe geçen sıcaklık 29 dereceye ulaşırken, gün boyu şehre bol güneşli ve az bulutlu bir gökyüzü hakim olacak.

Cumartesi günü termometreler 33 dereceyi gösterirken, Pazar günü de 33 derecelik bir sıcaklık bekleniyor. Hafta sonu Bursa genelinde bol güneşli bir gökyüzünün ve bunaltıcı bir sıcaklığın etkili olması bekleniyor.

Pazartesi günü ise sıcaklıklar 35 dereceye kadar ulaşırken, yeni haftanın ilk gününde yaz sıcaklığını aratmayan bir gün yaşanacak.