Bursa’yı etkisi altına alan kar yağışı bugün etkisini kaybederken hava ise sabah saatlerinde buz kesti. Gün içerisinde en yüksek 1 derecenin ölçüleceği Bursa genelinde öğle saatlerinde çok hafif bir kar geçişinin görüleceği bildirilirken, yağış yarın yeniden yüzünü gösterecek.

Ülke genelinde başta şehirlerarası ulaşım olmak üzere birçok aksamaya sebep olan yoğun kar yağışı bugün itibariyle Bursa’da etkisini kaybediyor.

2 günlük yoğun kar yağışının ardından Bursa’da hava sıcaklığı da sabah saatlerinden itibaren dondurucu bir etki yarattı. Eksi 10 dereceye kadar gerileyen termometreler öğle saatlerinde eksi 4’leri görürken gün içerisinde en yüksek 1 dereceye yükselecek.

Öğle saatlerinden itibaren yer yer hafif kar yağışı görülse de gün içerisinde yoğun bir yağış beklenmiyor.

Akşam saatlerinden itibaren yeniden eksi derecelere düşen sıcaklıkla birlikte yarın için kar yağışı bekleniyor.

DONDURAN HAFTA

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre kar yağışı etkisini kaybetse de yarından itibaren yeniden yüzünü göstermesi bekleniyor.

Yarın için (Salı) yapılan tahminlere göre, eksi 10 dereceye kadar düşen sıcaklıkla birlikte kar yağışı yeniden Bursa’da etkili olacak. Yoğun bir yağışın beklenmemesiyle birlikte termometreler gün içerisinde en yüksek 1 derece olacak.

Çarşamba günü için de kar yağışı geçişlerinin beklendiği şehir genelinde ölçülen en düşük sıcaklık eksi 6, en yüksek ise 2 derece olacak.

Perşembe günü işin herhangi bir yağışın öngörülmediğini bildiren Meteoroloji, hava sıcaklığının ise parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte birkaç derecelik yükseleceğini bildirdi.

Cuma günü 5 derecelere kadar yükselen sıcaklıkla birlikte yer yer karla karışık sağanak yağış bekleniyor.