Bursa’nın güçlü imece duygusu, orman yangınıyla mücadale edilen Akdeniz’in popüler ilçesiyle gönül köprüsüne dönüştü. Manavgat’ın kadınlarına, İnegöl’de dikilen etekler ve şalvarlar ulaştırılıyor.

Sosyal medya hayli tartışılıyor, ama iletişimde böyle böyle mecranın önemi ve katkısı, doğru kullanıldığında ve zor anlarda daha iyi anlaşılıyor.

Twitter’da;

Sanat tarihçisi Habibe Çalışkan tarafından başarıyla yürütülen, popüler kültürel konulara yer verilen ‘Tasvir Sanatları’ hesabında, Bursa; İnegöl konu ediliyordu.
Gönüllü terzilikle…

Eski milli eğitimci;
Ayfer Çakal, el emeği göz nuruyla diktiği eteklerin ve şalvaların zor durumlara düşen yangınzede kadınlara ulaştırılmasını sağlıyor.
Çalışkan’ın ilk paylaşımında, öğretmenin hayırsever, özverili çalışmalarına yer veriliyordu ve övgüyle 75 bin takipçisine anlatılıyordu.

Topluma, dayanışma seslenişiyle “Manavgat dağ köylerine şalvar, etek diken kadınlarımız…” deniliyordu.
Emekli öğretmen emekçisinin yılmadan dikmekte olduğu etekler ve şalvarların, Habibe Çalışkan tarafından arkadaşı Füsun Canlısoy’la beraber dağıtılacağı da ifade ediliyordu.
Sosyal medyada yankı uyandıran bu paylaşımla beraber, kumaş yardımları da İnegöl’e geliyordu.

İnegöl; Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de, Giyim Atölyesi’yle kapılarını eski öğretmenine açmıştı.
Söz eğitim kurumunun yöneticileri, atölye şefi Emel Karataş’ın nezdinde, eski öğretmenine kapılarını açmıştı, güç katmıştı.
Manavgat’la gönül köprüsüyle…

Çok sayıda etek ve şalvarın yanı sıra, desenli geleneksel lastik ayakkabılar da yangınzede kadınlara ulaştırılması için toparlanmıştı.
Bursa’dak;

Bu tür dayanışma hareketi…

Sosyal medya mecrası sayesinde tüm ülke tarafından öğrenildi ve yardımlaşma zincirine bir başka güçlü halka oluştu.
Bu vesileyle…

Milli mücadelede sırtında bebesiyle top taşıyan, mermi üreten Türk Kadını’nın, koşullar gerektirdiğinde neler yapabileceği, orman yangınlarıyla bir kez daha gözler önüne serildi.
Yanan ormanda hortumları sırtında sürükleyen de, diktiği etekleri ve şalvarları kilometrelerce öteden yangınzede kadınlara gönderen de vardı.