Bazı kuşların rengi güzeldir, bazılarının sesleri, bazıları taklitçidir, konuşur, bazıları ise komple yalancıdır

Hele ki siyasi laf uçuran bazı kuşlar birkaç gün önce uyduruk bir sözde köşe yazısıyla Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ters düştüğünü, bu sebeple Genel Merkeze çağrılarak istifaya zorlandığını, kendisinin partiden istifa edeceğini ancak asla Belediye Başkanlığından istifa etmeyeceğini yazdı.

Kuş işte..!

Kuş işte deyince aklıma uzun yıllar önce yayınlanan bir reklam geldi, anlatayım.

Biri bilindik pahalı bir markaya ait olduğu ima edilen, diğeri ise henüz pek bilinmeyen ama fiyat konusunda oldukça iddialı iki buzdolabı ekranda. Dış ses soruyor: “Bak kuş, bu çok pahalı, çok tercih edilen bir markanın ürünü fiyatı (şimdi atıyorum) 8 bin lira, bu da o pahalı marka ile aynı özellikleri taşıyan buzdolabı ama fiyatı 5 bin lira, hangisini tercih edersin?”

Kuş gidiyor pahalı olanın üzerine konuyor, dış sesin tepkisi aynen şöyle: “KUŞ İŞTE..!”

Kuş beyinli mi demek istiyor, beyinsiz mi demek istiyor ona siz karar verin…

Dönelim Başkan Bekir Aydın konusuna…

Bu konu üzerine hem Başkan Alinur Aktaş, hem de İl Başkanı Davut Gürkan açıklama yapma gereği duydu ki ben olsam bir kuşu hiç ciddiye almaz, yoluma bakardım. Aslında biraz da onlar bu kuşların kanatlarını kaldırıyor, havalara uçuruyor. Sadece Bekir Aydın’ın bahse konu yayından tekzip istemesi ve bir Ak nefer olarak görevimin başındayım demesi yeterliydi.

Yaz mahlas isimle, öyle oldu, böyle oldu ya da olacak, yaz yaz aklına geleni yaz, nasılsa karşılık bulacak, ortalık bulanacak, her duyduğuna inanan bazıları buna da inanacak, dahası CHP’nin taciz olayları, İyi Parti’nin konuşulan FETÖ seviciliğinin üstü örtülecek, amaca bir güzel ulaşılacaktı.

Zaten yalan olmasa, kişi kendi yazar o işi..! Mahlasla yazan ya yalancıdır, ya korkaktır, ya da tetikçidir. Bu kadar net..!

Ve fakat öte yandan Davut Gürkan’ın konuya anında müdahalesi de gözlerden kaçmayan önemli bir adımdı. Susmayan, kabuğuna çekilmeyen, tüm muhalefet yükünü Alinur Başkana bırakmayacak bir İl Başkanı olacağı mesajını aldık… Ki olması gereken de buydu.

Bu çakma yazıların dışında, CHP Bursa ve İyi Parti Bursa’nın muhalefet çabalarını da anlıyor ve doğru buluyorum. Amma önce bir ayna ile teşrik-i mesai kursalar, biz neyiz, ne durumdayız, temiz miyiz, pak mıyız deseler, önce içlerindeki o çirkin tayfayı yok etseler de kendilerine söylenecek laf bırakmasalar iyiydi. Özellikle CHP il başkanı İsmet Karaca’nın tacizde adı Top 10’da yer bulan Mete Akyolcular’ın kaidesini kurtarmak için üstün çabasını, göstermelik komisyonunu, tacizci olduğunu bile bile ilçe başkanı yapışını anlamak ne mümkün..?

CHP’nin içindeki duyarlı seslerin yükselişini dahi görmezden gelmek yerine bir duysanız artık… Verin Mete’yi kurban olsun bitsin, yoksa hepiniz topun ağzındasınız benden söylemesi…

Ve BESAŞ ekmeği ile ilgili yaptığın muhalefet ve Alinur Başkanın sana verdiği yanıt… Ah be İsmet, basın danışmanın kim senin? Sürekli madara ediyorlar seni, yükselip yükseltiyorlar, ama küt diye düşürüyorlar, olmuyor böyle, yazık onlara verilen paraya..!

Zaten bu partiler ne çekiyorsa kelaynak kuşlardan çekiyor, diyeceğim o ki:

KUŞ İŞTE..!