Sosyal belediyecilik alanında örnek çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği giyim üretim teknolojileri kursu, meslek sahibi olmayan vatandaşları çalışma hayatına kazandırıyor. Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen kursa, özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Ölçü alma, kalıp çıkartma, biçki teknikleri, prova ve süsleme gibi giyimin temel bilgilerini kavrayan kursiyerler, ürettikleri kıyafetlerden siparişler alıyor. 

“Birçok Kadının Hayatına Dokunuyoruz”

Toplam 720 saatlik kursu pandemi nedeniyle 10 kişilik gruplarla gerçekleştirdiklerini belirten kurs eğitmeni Nergiz Cafer, “Kursiyerlerimiz hem kendileri hem de çocukları için etek, gömlek, pantolon, eşofman gibi çeşitli kıyafetler dikiyorlar. Ayrıca burada sosyalleşme imkanı buluyorlar. Kurs sayesinde birçok kadının hayatına dokunuyoruz. Bu imkanı bizlere sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

“Bir Kadın İsterse Her Şeyi Yapabilir”

Kursiyerlerden Ayşe Uslu ise kursta ürettikleriyle sosyal medya üzerinden satışa başladığını söyleyerek, “Kursa ilk başladığımda dikiş deneyimim yoktu. Hocamız sayesinde burada birçok şey öğrendim. Diktiğim kıyafetleri beğenen yakınlarım beni sosyal medyada sayfa açmaya teşvik etti. Şimdi siparişler alarak aile bütçeme katkı sağlıyorum. Aynı zamanda güzel ürünler çıkarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir kadın isterse her şeyi yapabilir. Eğitimlerimiz gerçekten samimi bir ortamda gerçekleşiyor. Kursu herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.