Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Bursa Büyükşehir Belediyesiyle ilgili soruşturma ne oldu? Neden hala açılmadı, ne zaman açılacak?” şeklinde soru yönelmesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sert tepkiyle karşılık vermişti.

Başkan Aktaş, “CHP'nin başındaki zat İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, 'Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili soruşturma ne oldu?' diye sormuş. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan şüphemiz olsun. Eğer kendinden bu kadar eminse derhal soruşturma konusunu açıklasın. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki sözde yolsuzluk, Man Adası'ndaki hayali offshore hesapları, Beştepe'ye çıkan CHP'li" gibi hayal ürünü olduğu ortaya çıkan iddialarına benziyor. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İspatlayamazsa müfteridir” açıklamasında bulunmuştu.

Bu sert açıklamanın ardından CHP kanadından herhangi bir ses çıkmazken, bugün İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı’nın yaptığı açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha zora soktu.

İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, yaptığı yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyu gündeme getirdiği aktarılarak, CHP'li belediyelere sürekli müfettiş görevlendirilmesine rağmen, bazı iddialar ile ilgili AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma açılıp açılmayacağının merak edildiğinin ifade edildiğini belirtti.

Sözcü Çataklı, bahse konu iddialarla ilgili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı ile 14 Nisan'da soruşturma açıldığını belirterek, "Mülkiye müfettişi soruşturmasını halen sürdürmektedir. Belediyelerle ilgili herhangi bir ihbar, başvuru ve şikayet olması durumunda, belediyenin siyasi parti aidiyetine bakılmaksızın gerekli inceleme, araştırma ve soruşturmalar yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

Bu açıklamanın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı’nın yazısını paylaşarak, “Bakan Bey'in talimatıyla 14 Nisan 2020'de soruşturma açılmış ve devam ediyor olmasına rağmen, CHP'nin başındaki zat alenen yalan söylüyor. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Bay Kemal yine çaktın. Bu konuyu bence ilçe belediye başkanınla bir görüş:) Bakalım usulsüzlüğü kim yapmış” ifadelerini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA AYHAN SALMAN’DAN

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’sa yaptığı açıklamada, “CHP Genel Müdürü belli ki bu konuyu ortaya atarken partisinin ilçe belediye başkanıyla görüşmemiş. Hadi onla görüşmedin keşke Bursa’dan herhangi birine sorsaydın. Bursa’da bu tarz işleri hangi ilçe belediyesinin yaptığını herkes bilir. Yalan, çamur siyasetlerini bize sıçratamazlar” ifadelerine yer verdi.