CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, dünkü bir canlı yayında yeniden “Bursa’yı alacağız” diyordu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, yorumda gecikmedi.

Ana muhalefet lideri;
Büyük şehirleri kazanacaklarını öngördüğünde, tebessümle karşılayan televizyon programcısı Buket Aydın’a 2 yıl sonra tekrar konuk oldu.
Haber Global’deki buluşmada, yerel seçim sürecinde çok konuşulan program da gündeme geldi.
Kılıçaroğlu, CHP’nin yönetimlerine geleceği büyük şehirler öngörüsünden, sadece Bursa’yı “tek fire” olarak gösteriyordu.
AK Parti’ye karşı kaybetmeleri nedeniyle “Bursalılar’ın suçu yok, bizim suçumuz!” özeleştirisini ortaya koyuyordu.
Kılıçdaroğlu, “Örgütümüz ile büyükşehir belediye başkan adayımız arasında bir sorun çıktı!” ifadesiyle yerel örgütünü sorumlu tutuyordu.
Sözlerinin devamıyla…
“Ama alacağız Bursa’yı!”
Bu anlattıkları…
Bir başka televizyon programında yine kendisi tarafından belirtilmişti ve dün de uhdesindeki Bursa’yı siyasi bakışıyla tekrar ediyordu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,  CHP liderinin sözlerini ve sürdürdüğü siyasi iddiasını, siyasi trajediyle karşıladı.
Sosyal medya aracılığıyla…
Kaleme alınan jet değerlendirmesinde, “Sayın Genel Başkan, akıbeti kendisi dile getirmiş... Bursalılar, kimi seçeceğini çok iyi bilir.” diyordu.

Yeni yerel seçim öngörüsü olarak…

Aktaş, ayrıca…
Yeni yerel seçim öngörüsü olarak;

İstanbul’u gündeme getirerek, “Bursa, Balıkesir ve Kocaeli gibi, İstanbul da, hak ettiği hizmetleri 2024’te AK Belediyecilik’le alacak İnşallah...” demesiyle dikkati çekiyordu.

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, önceki hafta Bursa’ya gelişinde, Mustafa Bozbey’in yeniden ‘Büyükşehir’ adayı gösterileceğini ilan etmişti.
Bu erken adımla…
CHP’nin aday çekişmesi ve yorgunluğunun önlenmesi ve olası erken genel ve yerel seçim süreçlerine karşı, geliştirilen strateji uygulanıyordu.
Siyaseten süreç yönetimlerinin, ‘Mustafa Bozbey’in kaptanlığıyla yürütülmek istendiği’ anlaşılıyordu.