Başlığım sizi yanıltmasın. Nasıl her şeyin göründüğü gibi olmadığı gerçeği varsa bu da öyle. Neden bunu söylüyorum dün akşam nefes kesen müthiş bir maç izledik. Samsunspor galibiyetiyle kupa maçına yüksek motiveli çıkan Bursaspor, Göztepe’yi 5-4 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. Çok sevindik, çok gururlandık ama şimdi bunu bir kenara bırakıp başka bir noktaya odaklanmalıyız.

Bursaspor kupa adına yoluna umutla devam ederken, bu yolda ilerleyen başka biri de Batuhan Kör oldu. 4 golle geceye damga vuran 19 yaşındaki futbolcu yılın en iyi çıkış yapan futbolcusu ödülünde (temsili) Ali Akman’a rakip oldu. Çünkü bundan az biraz önce hem yerel hem ulusal medya bangır bangır Ali’yi överek yeğe göğe sığdıramadı. Büyük kulüplerin transfer haberleri gündemine sokarak belki destek belki de köstek oldu. Yanlış anlamayın Ali övülmeyi hak etmiyor muydu tabi ki ediyordu. Benim anlatmak istediğim başka bir şey...

Hani öğrencilik yıllarında okul birincisi olacak iki öğrenciyi yarıştırırlar ve sadece rakamsal sonuçların baz alındığı bir sistemde biri kazanırken diğeri hep kaybeder ya işte bu yarışta kaybeden olmasın. Kazanan kısa vadede Bursaspor olsun. Tabi ki bu çocukları Türk futboluna sunalım kulüp tarihine adlarını yazalım ama onlarla birlikte Süper Lig’e çıkalım.

Süper Lig için vize işlemlerinin daha ne kadar süreceği belirsizliğini koruya dursun, bu gençler evrakları toparlamak için canla başla ter döksün. Bu çocukların transfer olacağı en iyi takım Süper Lig’deki bir Bursaspordur. Takımın yoluna iki kulvarda devam etmesi gençlerin kupada Süper Lig takımlarıyla rakip olarak o havayı solumaları, atmosferi yakalamaları, yıldız topçularla karşılıklı oynamaları Süper Lig’e çıkmak için olan iştahlarını daha da kabartacağından eminim.

Bu alanda yeniyim. Teker teker fırındaki ekmekleri yemeye çalışıyorum. Mazur görün lafı çok uzattım... Sadede geleyim; Evet şimdi de sıra Batuhan Kör'de. Kemerlerini bağla ve uçuşa hazır ol Batuhan!  Kendini her gün gazete sayfalarında, televizyon haberlerinde, belki şuan okuyorsan bunun gibi köşe yazılarında görmeye başlayacaksın. Zaman zaman adın senin bile haberin olmadan bir çok kulüple yazılacak. Allah Allah diyecek ve şaşıracaksın. Sen o kaybeden çocuk olma. Okul birincisi sıfatından ziyade Ali ile birlikte temsil ettiğin okulu dereceye sokmak için katkı sağlamaktan hiç ama hiç vazgeçme. Şimdi Batahun yarın Çağatay öbür gün Tuğbey, Vefa, Kerem ve daha niceleri...