Bursa’da, her büyükşehir belediye başkanı için ortaya atılan o aynı soruyu, dün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a anımsattık, ne düşündüğünü sorduk.

Gazetecilikte…

30 yıl oldu ve bugüne değin de, Bursa’da belediyelerin ve başkanlarının takipçisi olduk.

…Ve!

Bursa’da…
Siyaseten ve toplum içerisinden;

Büyükşehir belediye başkanları için ortaya atılan, sorulup sorulmayacağı; vicdani muhasebe gerektiren ortak, aynı bir soru var.

Sosyal medyada;

Dikkati çeken…

O soruya;

İşbaşındaki muhatabı olarak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ayinur Aktaş da muhatap oluyor.

Aktaş’a, o soruyu; yani “Ne iş yaptı ki?...” denildiğini anımsattık ve böyle soruya, düşüncesini sorduk.

Öncelikle…

O sorunun sorulmadan öncesiyle, aslında Bursa’nın büyük fotoğrafına bakılması gerektiğini vurguluyor.

…Ve!

İlçeleri itibariyle;
Çözüm, talep ve beklentilerin farklılık taşıdığına işaret ediyor ve işbaşındaki Alinur Aktaş olarak da, her ilçede olduklarını vurguluyor.

Sabah bulunduğu;

Orhangazi’yi örnekliyor.

Bu ilçede;

Yağmur suyu hatlarının yapıldığına, arıtma tesisleri için ihaleye çıkılacağını ve yeni depolar yapılacağını belirterek, “Orhangazi’ye bu yatırımlar, 90-100 milyon TL tutarındadır.” diyor.

Dolayısıyla…
 

Büyükşehir Belediyesi statüsüyle;
Kentsel altyapı kurumu olduklarını ifade ederek, “Yerin altından yerin üstüne, 17 ilçeye yayılan merkezi mahallelerinden kırsal mahalllerine kadar, hizmetlerimizi planlıyoruz ve gerçekleştiriyoruz.” diyor.

Kentin merkezi itibariyle;

Bu sütunlardan ilk duyurduğumuz üzere…

Yeni hastane ve stadyuma yönelik;
Acemler Kavşağı’nın güneyinde, , Zübeydehanım Caddesi’nin başında başlanacak tüpgeçit ve yeni bağlantı yolunu da örnekliyor.

Aktaş, “Çok küçük bir caddeyi açmaya çalışıyorsunuz, 5-10-20 milyon TL tutarında sadece kamulaştırma maliyeti var.” bilgisini de veriyor.

Yatırım programı ve bütçesiyle…
 

‘İşini yapan’ kurum gerçeğini anlatıyor.

Özellikle…

Yabancı araştırmalara göre, dünya geneliyle yaşanabilir, standardı yüksek kentler arasında olduklarını söylüyor.
 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın sorun ve sıkıntılarıyla büyüdüğüne değinirken, “Dönemim için aynı hataların tekrar etmeyeceğini ve mevcut hataların da bertaraf edilmeye çalışacağını söylemiştim.” demesiyle de dikkati çekiyor.

Bu doğrultuda…

Aktaş, “2021 ve 2022 yıllarında, projelerimle kendimi daha fazla göstereceğimi ve insanların hayatlarına daha fazla dokunacağıma, yürekten inanıyorum” mesajını veriyor.

Bursa’da, son aylarda öne çıkan ulaşım sorununu da gündeme getirerek, “Pandemi nedeniyle hayat döngüsü, belirli gün ve saatlere sığdırılmakta. Gidiş geliş saatleri değişti, özel araç yoğunluğu arttı. Pandemi sonrası, düzelme olacaktır.” şeklinde konuşuyor.

Bursa’da; büyükşehir belediye başkanlarının belirli projeriyle ardından anıldığına işaret eden Aktaş, “Benim de, başta Tarihi Hanlar Bölgesi’nin ortaya çıkarılması olmak üzere, anılacağımız projelerimiz olacaktır” yorumunda bulunuyor.

En başa dönerek, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş için ‘Ne iş yaptı ki?...” diye sorulmadan önce, Bursa’nın büyük fotoğrafını bakılmalıdır.” diyor.

…Ve!

Bu arada...
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapımı üstlenilen Emek-Şehir Hastanesi’nin arasındaki metro hattı da, bu döneme damga vuran kazanım olacaktır.