İYİ Parti’nin, bu hafta Bursa’da en büyük ilçeyle başlatacağı yeni ve özel ‘eylem’ planı, siyasi parti olarak dün ilan edilen ‘seçim kampanyası’ dahilinde, ‘Bursa’da sahaya çıkılması’ için milat olarak niteleniyor.
Dün…

İstanbul’da;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le beraber, 81 ilden katılımla yıldönümü kutlaması gerçekleşti.

AK Parti tarafından seçim çalışmaları eylem planları için tercih etmesiyle bilinen Haliç Kongre Merkezi, mülkiyet sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye geçmesiyle beraber, İYİ Parti’nin kutlama ve eylem adımına mekan oldu.
Kutlamada;
Süleyman Demirel’den Turgut Özal’a, Alparslan Türkeş’ten Prof. Dr. Necmeddin Erbakan ve Bülent Ecevit’e, yönetsel ve icraata yönelik sözleri, görüntüleriyle de dev ekrana taşındı.
Bursa açısından…

Duyum üzerine;

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’yla dün bir konuşmamız oldu ve detay bilgilendirmede bulundu.

Türkoğlu, 26 otobüsle gidilen İstanbul’dan dönüşte, “Sayın Genel Başkan’mıza daha önce sunduğumuz, beğenilen ve kabul gören önerimizle ilçe turlarımızda, farklı ilçeler için farklı genel başkan yardımcılarımız, bizlerle olacak.” bilgisini paylaşıyordu.

Sözlerinin devamıyla…
Türkoğlu, “İlçelerimizde daha çok dolaşacağız, daha çok vatandaşa ulaşacağız, bir araya geleceğiz, onları dinleyeceğiz ve biz de kendimizi anlatacağız. Ekonomi ve adalet, ana başlıklarımız olacak.” ifadesine yer veriyordu.
Şimdiye kadar…
Karacabey, Mudanya, Gemlik ve Orhangazi’ye, ilçe merkezi ve köylerine gidilirken, sonraki durakların daha farklı geçeceğini vurguluyordu.

…Ve!
En büyük ilçe;

Osmangazi’ye hazırlandıklarını belirterek, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, bu ilçemizin merkezinde hem Cumhuriyet Yürüyüşü yapacağız hem de nokta mitingi düzenleyeceğiz ve köylerine kadar dolaşacağız” diyordu.
O gün…
İYİ Parti’nin genel merkez politikası ve kararıyla ilan edilen seçim kampanyasının; Bursa’nın yerelindeki başlangıcı, daha iddialısı olarak gösteriliyor.

Türkoğlu, diğer büyük ilçe Yıldırım için de, bu ilçenin özelliğine yönelik, detayını çalıştıkları özel program yürütüleceğini söylüyordu.

Akşener’in de katıldığı Orhangazi ve şimdiye kadar gidilen diğer ilçeler açısından, “Önceleri, muhtarlar mahalle ve köylerde olmazdı, ama muhtarlarımızın da bizi bir şekilde izlediklerini görüyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Türkoğlu, “Ekonomi ve adalet, halkla iletişimdeki önemli başlıklarımız ve elbette ki, yerel sorun ve çözüm yollarını da beraber konuşuyoruz.” diyor.

Son durumla;

CHP’yle ortaya konulan ve sadık kalınmak istenen bir ‘Millet İttifakı’ düşüncesi ve fotoğrafı var.

Böyle derken…

İttifakta, ana muhalefetliği de getirecek konuma ulaşmak ve asıl hedefle iktidar namzetliği iddiası da yürütülüyor.
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun, yerel seçime yönelik olarak, “Sayın Mustafa Bozbey’in, CHP’nin adayı olduğunu, ama İYİ Parti’nin adayı olmadığını da söylemiştik.” dediğini de anımsatalım.

Bu arada…
HDP’nin kendisine yeni koridor ve iddia oluşturmak istediği son durumu da, dün Türkoğlu’na sorduk.
Türkoğlu, “Kürt kökenli vatandaşlarımızı, HDP’den ayrı tutuyoruz ve kurumsal bir siyasetle işbirliğimiz olamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşı, ülkemize hizmet davamızın nedenidir.” diyordu.