İYİ Parti’ye göre, CHP’yle şimdiye kadar yürütülen sandık işbirliğinin koşulları, o dönemde kaldı. Millet İttifakı’nın sürdürülebilirliğinin müzakeresi için artık elini daha güçlü görüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, kürsü performansı ve halkla iletişimi, ana muhalefete kıyasla daha öne çıkıyor.

Son aylarda…

Farklı kamuoyu anketlerine dayanılarak, son durum ve yeni seçimlere de, daha olumlu bakılıyor, beklenti çıtası yükseltiliyor.
Ortada;
‘Millet İttfakı’ var, ama…

CHP’yle 2018’de başlatılan ve 2019’da devam eden işbirliğinin sürdürülebilirliği açısından, İYİ Parti’nin son durum ve gidişatla artık ‘Her koşulda yanınızdayız ve beraberiz’ demeyecektir.
Zira…

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, il başta barajın üzerinde başladıklarını ve son durumla %16-17 bandında olduklarını savunuyor.

Son genel ve yerel seçim dönemlerinde, CHP’ye yapılan işbirliği ve koşullarının o dönemde kaldığını ifade ediyor.
Türkoğlu, “Millet İttifakı’na dayalı işbirliğinin devamı ve müzakaresinde, elimiz daha güçlü.” diyor.
İYİ Parti’ye desteği, farklı anket sonuçlarıyla ifade etmeye çalışan Türkoğlu, bugün seçim olsa, Bursa için de hayli iddialı öngörüsü bulunuyor.
Türkoğlu, “Bursa’da, bugün 3.siyasi partiyiz ve böyle bir durumda da, mevcutta 2 olan milletvekili sayımızın, 5’e yükselmesi anlamına geliyor.” değerlendirmesiyle dikkati çekiyor.
İddiasında çıtayı daha da yukarıya taşılarak, “Bursa’da, 2.siyasi parti olabilmeyi de konuşabiliriz.” öngörüsünde bulunuyor.
…Ve!
Sözlerini bir sonuca taşıyarak, “CHP’yle ittifakın müzakare masasında, artık elimiz daha güçlü!” mesajını veriyor.
CHP’den yana;
Dünden ve günümüzden örneklediği çifte rahatsızlığın deneyimiyle de, tepkisini açıkça ortaya koyuyor.
Türkoğlu, Bursa’nın 3 ilçesinde, desteklenen CHP’li başkan adaylarının kazandığını, ama “İYİ Parti’li bir meclis üyesine başkan yardımcılığı verilmesi sözüne, en başta Nilüfer Belediyesi’nce uyulmadı.” diye konuşuyordu.

CHP’nin, Mustafa Bozbey’in yeniden ‘Büyükşehir’ adayı ilan etmesini de, “Kendi kurum içi aldıkları karardır, dışımızdaki konudur.” olarak yorumladı.
Tüm bu sözler…
CHP açısından;

İYİ Parti’yi uydusu gibi görmemesi gerektiği’ ve yeni genel ve yerel seçimler için ‘düşündüğü gibi işbirliği koşulları olmayacağı’ anlamına geliyor.
Bu arada…

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, 2 günlük program için Bursa’ya gelecek ve teşkilat buluşmaları gerçekleştirilecek.
Bursa’daki 20.000’inci üyeye rozetinin takılacağı tören ve esnaf ziyareti de, kent programında bulunuyor.