Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ferhat Murat, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yapmaya başladıktan sonra ortağı veya sahibi olduğum şirket tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne fatura kesildiği iddiası tamamıyla gerçek dışıdır. İddialarda yer alan, kuruluş sürecinde ortaklığım bulunan ilgili şirkette 29 Mayıs 2013 tarihinden bu yana hiçbir hissem bulunmamaktadır. Ayrıca Sinerji firması ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında resmi danışmanlık görevime başladığım 17.10.2020 tarihi sonrasında profesyonel iş anlaşması da yapılmamıştır. Belge olarak sunulan faturalar da önceki döneme aittir.

Müddei iddiasını ispatla yükümlüdür. Eğer dediğiniz doğru ise 2021 yılına ait bir faturayı belge olarak sunmalısınız.

Eğer sunamazsanız MÜFTERİSİNİZ! Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi "Yalanla siyaset olmaz."

Ayrıca Sinerji firmasında hissemin/ortaklığımın olmadığını belgeleyen 29 Mayıs 2013 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'ni sunuyorum.

Kamuoyunda Sayın Başkanımıza, belediyemize ve şahsıma itibar suikasti yapmaktan başka bir amacı olmayan bu iddialar ile ilgili hukuki süreci işletmek de dahil her türlü takibin gerçekleştirileceğini de kamuoyu ile paylaşmak isterim.

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'na göre Başkan Danışmanı olarak görev yapanların ticari faaliyetlerini sonlandırması gibi bir zorunluluk olmamasına rağmen, herhangi bir şirkette şahsıma ait bir ortaklığım da bulunmamaktadır.

Mal bulmuş mağribi gibi konuya araştırma yapmadan açıklama yapan muhalefet partilerinin temsilcilerinin sözümona kendilerine siyasi rant devşirmek adına defalarca başvurduğu bu ve benzeri asılsız iddialara itibar etmeyiniz..."