Türkiye’nin gündemini oluşturan en önemli konuların başında Kestel’de yaşanan sel felaketi geliyor. Felaketin meydana gelmesinin hemen akabinde Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hemen olay yerine gitti.

İlçe Belediye Başkanı Önder Tanır da felaketin başladığı ilk andan itibaren bölgedeydi. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da bizzat kendisi de sel bölgesine giderken, milletvekillerinin yanı sıra birçok teşkilat mensubunu selden zarar gören köylere gönderdi. 

Yaşanan felaket nedeniyle büyük bir şok yaşayan köylülerin, devlet büyüklerini sıcağı sıcağına yanlarında görmeleri büyük önem taşıyordu. Tam da bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli de gece yarısı Kestel’e geldiler.

Yaşanan büyük felakete devletin gösterdiği reaksiyon geçmiş 80’li, 90’lı yılların Türkiye’sinde pek görülen tablolar değildi. Ancak özellikle böylesine büyük bir felakette İYİ Partili yöneticilerin ve milletvekillerinin ortalıkta olmaması ise hem dikkat çekti hem de tepki topladı. İYİ Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Tatlıoğlu ile Ahmet Kamil Erozan’dan birinin bile felaket bölgesinde olmaması, İYİ Parti’ye gönül verenlerin dahi tepkisine neden oldu.