Çalışmalar AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’un da bulunduğu heyet tarafından yerinde incelendi.

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Yunusemre Mahallesinde yeni bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalara başladı. Kocatepe Sokak üzerinde bulunan koruluk alanda, daha kullanışlı bir hale getirilmek adına rekreasyon çalışması start aldı. Toplam çalışma alanı 11 BİN 88 m2 olan alan içerisinde; 2 adet 500 m2’lik Çocuk Oyun Alanı, 100 m2 Fitness Alanı, 25 m2 Kafeterya Alanı, 9275 m2 Yeşil alan, 388 m2 Sert Zemin (Oturma Alanı Ve Yürüyüş Alanları) ve 250 metre uzunluğunda Yürüyüş Yolu (800 m2) bulunuyor. Çalışma kapsamında; yürüyüş yolu zeminine renkli akrilik zemin, oturma alanları zeminlerine ise kayrak taşı uygulamaları yapılacak. Mevcut Koruluk alanda bulunan yetişkin ağaçlar korunacak ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanacak. Çocuk oyun alanları ve fitness alanı zemini kum zemin olarak yapılacak. Piknik masaları ve ahşap banklar ile oturma alanları oluşturulacak.

AİLELER İÇİN YENİ SOSYAL DONATI ALANI

Çalışmalar hummalı bir şekilde sürerken, proje alanında bugün AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’un da yer aldığı heyet incelemelerde bulundu. burada bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Kocatepe ilkokulunun altındaki koruluk alanda çalışma başlatmıştık. Vatandaşımızın ayağına, bulunduğu bölgeye hizmetleri yaklaştırdıkça vatandaşımızda kendi oturduğu, ikamet ettiği alanda bu tür sosyal donatı alanlarından faydalanması daha kolay hale geliyor. Arabasına binmeden, yürüyüş mesafesinde çocuğunu alarak aile büyükleriyle beraber bu koruluk alanlarda oluşturduğumuz kamelyalarda, banklarda, oturma alanlarında oturarak gerek piknik yapabiliyorlar, gerek çocuklarımız burada sporlarını yapabiliyor. Yaklaşık 11 bin 88 metrekarelik bir alandayız. Bu ağaçların dikilip korunmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradan hiçbir ağacı kaldırmadan aksine bu ağaçları bundan sonraki süreç de daha düzenli bir şekilde bakımlarını yaparak burayı daha güzel bir koruluk alanına dönüştüreceğiz. Bizler bu alan içerisinde 2 adet 500 metrekarelik çocuk oyun alanı oluşturuyoruz. Yine fitness alanı olacak, kafeteryaları olacak, büyük çoğunluğu yeşil alan olmuş olacak. Etrafı yürüyüş parkuru olacak. Burada yürüyüş yapacak vatandaşımızda düzenlenen alanda yürüyüşünü yapabilecekler. Tabi bunları önemsiyoruz. Aileyi önemsiyoruz. Ailenin birliğini ve bütünlüğünün korunması anlamında bu gibi yerlerin şehrimizde de ihtiyaç olduğunu ön görerek her mahallemizde yer ve imkan oldukça hayata geçirmeye devam edeceğiz. Emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYEMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise “Bir dizi programlar için İnegöl’deyiz. Bu programların başlangıcında Yunusemre Mahallesinde vatandaşımızın rahat nefes alabileceği, güzel, nezih bir ortamın oluşması için Belediye Başkanımız çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Son derece hassas ve gayretli çalışmayı yerinde incelemek istedik. Ben tekrardan çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi Bursa doğal güzellikleri barındıran bir şehrimiz. Aynı şekilde İnegöl’ümüzün de doğal zenginlikleri oldukça yüksek. Ama bunları vatandaşın hizmetine açabilmek daha önemli. Belediye bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bir kez daha Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.