Türkiye’nin en kapsamlı Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivali İnegöl’de tüm hızıyla devam ederken, festivalin ikinci gününde farklı ırklardaki küçükbaş hayvanlar, ‘’Irk Güzellik Yarışmasında’’ görücüye çıkarak jürinin değerlendirmesiyle ödüllerini aldılar.

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivalinin ikinci gününde 2 ayrı seminer ve eğitim gerçekleştirilirken, yurt dışından da katılımcıların olduğu farklı ırklardaki küçükbaş hayvanların arasında ırk güzellik yarışması da düzenlendi. Yarışmada jürinin oylarıyla dereceye giren küçükbaş hayvan üreticilerine ödüllerini İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve İnegöl İlçe Tarım Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik verdi.

EĞİTİM VE SEMİNERLER DÜZENLENDİ

İnegöl Belediyesi uhdesinde; İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası ile İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivalinde, 25 Eylül Cumartesi günü seminerler Osman Tanju Güneri moderatörlüğünde yapıldı. İlk seminer 11.00-12.00 saatleri arasında “Küçükbaş Hayvancılıkta Son Teknolojiler Ultrason, Embriyo Transferi, Sürü Yönetimi” konusuyla gerçekleştirildi. Seminerde konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji A.D. Prof. Dr. Hüseyin Erdem, Veteriner Hekim Erol Arslan, Cahit Ayata ve Nedret Selvi yer aldı. 12.00-13.00 saatleri arasında da “Kuzular ve Oğlaklar Ölmesin” konulu seminerde Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji A.D. Prof. Dr. H. Hüseyin Hadimli, Veteriner Hekim Erol Arslan ve Veteriner Hekim Yasin Eymen Çelik bilgi ve tecrübelerini üreticilerle paylaştı.

GÜZELLİK YARIŞMASI HEYECANLA İZLENDİ

Irk Güzellik Yarışmada jüri, koçların vücut uzunluğu, hayvanın yerden yüksekliği, but genişliği ile ırk özelliklerini en iyi taşıyan ve en bakımlı koç kriterlerine göre değerlendirme yaptı. Üreticiler de hayvanlarının jüri tarafından değerlendirmesini heyecanla izledi. Dereceye giren koçların üreticileri ise ödüllerini aldılar.

FESTİVALE YOĞUN KATILIM

Öte yandan İnegöl Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivalindeki etkinlikleri takip etmek üzere Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçiler akın ederek yoğun katılım sağladılar.