Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak gençlerin eğitim-öğretim ile mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla işlevlendirilen Hüsnü Züber Evi-Muradiye Gençlik Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. 
Programa başta Bursa Valisi Yakup Canbolat, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve sınırlı sayıda protokol katıldı. 

Açılış programında konuşan Başkan Aktaş, "Gençlerimizi geleceğimizi ilgilendiren bu projelerin şahsımı heyecanlandırdığını belirtmek istiyorum. Bu bina yaklaşık 200 yıllık bir yapı ve etrafı kutu gibi kapalıydı. Daha önce Rus konsolosluğu olarak da kullanılmış. Bizler de belediye olaraketrafını açarak ilk günkü görkemine kavuşturduk. Emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum"dedi. 

Hüsnü Züber Evi; Muradiye semtinde bulunan Osmanlı dönemine ait bir evi restore ettikten sonra, 27 Aralık 1992 tarihinde Hüsnü Züber tarafından "Yaşayan Müze" olarak hizmete açılmıştır. İki katlı olan Hüsnü Züber evinin alt katında; dağlama yöntemi ile çeşitli Türk motiflerinin işlendiği kaşık ve ahşap eşyalar ile Hüsnü Züber'in grafik çalışmaları, özel belgeler bulunmaktadır. İkinci katta günlük kullanılan etnografik eşyalar ile antika özelliği olan eşyaların bulunduğu salon, yatak odası ve baş oda bulunmaktadır.

Merve Özdemir