Bursa’da yayın yapan En Bursa isimli web sitesi 2 gün önce “Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden özgür medyaya yıkım” başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde En Bursa isimli siteye özgür medya olduğu için yıkım kararı uygulandığı anlatılmak isteniyor. Bu da, kuruluşu itibariyle bağımsız ve tarafsız yayın çizgisinden Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hoşlanmadığı ve bu nedenle de ‘sözleşme süresi dolmadığı halde’ yayın yapılan binaya yıkım kararı alındığı ifadeleriyle dillendiriliyor.

Bu arada bağımsız ve tarafsız habercilik yaptığını iddiasıyla ortaya çıkan En Bursa isimli internet sitesi, geçten dönemlerde hemen her gün Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan ve gerçek olmadığı sonraki günlerde kanıtlanan birçok haber yaptığı biliniyor. Bunun da ötesinde sık sık En Bursa isimli haber sitesine yönelik, “Başkaları istiyor diye mi yoksa birilerinden talimat alındığı için mi bu tür haberler yapılıyor. Çünkü bugüne kadar yapılan birçok haber asılsız çıktı” şeklinde yorumlar yapılıyor.

YIKIM KARARINDAKİ GERÇEK İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ Mİ?

En Bursa adlı sitenin bulunduğu alan aslında yeşil alan üzerine kurulu, inşaat için oluşturulan bir konteyner satış ofisi. Nilüfer Belediyesi ile yapılan sözleşme ile orası zamanında satış ofisi olarak kullanılmak üzere kiralanmış. Ancak kullanımı amacı dışında gerçekleşmiş. Tüm uyarılara rağmen boşaltılmamış ve önceki gün gidip tespit yapıldığında mekan olarak kullanılmaya devam edildiği de görülmüş. Boşaltılmayacağı da haberde yer alan tutanaktan görüldüğü üzere yetkililere beyan edilmiş.

Bu bilgiler ışığında değerlendirildiğinde olayın özgür medya ile filan alakasının olmadığı net olarak anlaşılıyor. En Bursa yönetiminin iddia ettiği gibi özgür medyaya yıkım olsaydı, “Aylardır asılsız olduğu her seferinde kanıtlanan onlarca haber sonrasında yıkım uygulanmaz mıydı? sorusunun da cevabı verilmesi gerekiyor.

CİMER’E İHBAR YAĞMURU

Edinilen bilgilere göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararını uygulamasındaki baş neden vatandaşların çok yoğun olarak CİMER’e başvurmasıdır. Kaçak bir binada bir medya kuruluşunun yayın yapmasının her anlamda yanlış olduğunu düşünen yüzlerce Bursalı, CİMER’e ihbar yağdırmış ve oradan gelen direktifler sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi, sözleşmede Ekim ayı sonuna kadar inşaat faaliyeti olarak faaliyet gösteren ancak gerçekte medya faaliyeti yürütülen binaya yıkım kararı çıkarttı.