‘Süper Lig’ hayaliyle başlayan, ama ‘1.Lig’den düşme eşiğine gelen Bursaspor’da, dün gece yarısında ‘Gölge Başkan’dan, istifa geldi. Bu karar, ‘olağanüstü’ kongre yerine, ‘psikolojik’ çözüm mü görülüyor?

Kötü gidişat gerekçesiyle;

Bursaspor’da yönetim kurulunun istifa etmesi ve olağanüstü kongreye gidilmesi, konuşulanlarda arasında dikkati çekiyor.
Bursaspor’da 2.Başkan Emin Adanur, tüzük gereğince aday olamaması nedeniyle ‘Ekip Lideri’ tanımıyla yola çıkmış ve Hayrettin Gülgüler’in başkanlığıyla yönetime seçimle ulaşılmıştı.
Dün, gece yarısıyla;
Adanur, görevinden istifa ettiğini ve yönetim kurulundan ayrıldığını duyururken, kendi açısından sitemde bulunuyor, ama özeleştiri de yapılıyordu.
Sitem satırlarında; “Görev süremizce, bırakın maddi destek vermeyi, tek bir maça dahi gelmeyen, ‘Ben buradayım’ diye destek vermeyen şehrimizin dinamiklerini ve istifa etmem için elinden geleni yapanları, Bursaspor’a sahip çıkmaya davet ediyorum” deniliyor.
Adanur’un siteminde, “Bursaspor, bu şehirde bir avuç insan dışında hiç kimsenin umurunda değil ve hatta birçoğu tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorlar.” ifadesi kullanılıyor.

Acıkça belirtilmeden;
Bursaspor’a destek vermekten soyutlanan; ‘Kent Dinamikleri’ ifadesiyle belirtilen kişi, kurum ve kuruluşlar, kimlerdir?
Bu tabirle;
Bursa Valiliği’nde;
Ellerinde kağıt ve kalemlerle Bursaspor için holdinglerden, işinsanlarından bağış toplamak için kafa kafaya veren, Bursa Valisi Yakup CanbolatBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay; kastediliyor ise, haksızlık edildiğini düşünüyoruz.
Üstelik…
Bu 3’lü, devletin, milletin ve ticaretin, kurum ve kuruluşlarıdır, 3 milyonluk bir kentin kendisidir.
Hatta…
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden elde edilen gelirlerin, dağ yöresi ilçelerini ihya edecek kadar olduğunu tahmin ediyoruz.
Adanur’un, “Hatalarımız oldu,

Özeleştiriye bakarsak…
Emin Adanur’un, “Hatalarımız oldu ama asla art niyetli olmadık.” ve “Takımımızı oturtamadık, takım olmayı başaramadık.”  demiş olması da, büyük hayalle çıkılan yolda, gelinen son durum için not düşülmüş oluyor.

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder’in, dün "Yönetimin, sezon sonuna kadar göreve devam edip, sonrasında olağanüstü kongre kararı almasını tavsiye ettik!" açıklaması, gündeme geldi.
Zira…

Adanur’un açıklamasında;

Bursaspor’un başarısızlığına tespitleri ve özeleştirileri de dikkate alırsak, yönetim kuruldan istifa beklentisi de, gündemde olacaktır.
Açıkçası…
Adanur’un istifasıyla ‘psikolojik’ çözüm mü sağlanmış olacak, yönetim kurulunun istifa etmesi gerektiği de, beklenti devamı olarak görülüyor.
Bursaspor’un yönetimsel ekip liderliğiyle bilinen Adanur’un istifa etmeden önceki günlerle 3 futbolcunun da Trabzonspor’a transferinin gerçekleşmesi ve çok haneli gelirden söz edilmesi, aksine taraftarlar arasında tepkiyle karşılandı.
Bu arada…

Bursaspor Başkanı Hayrettin Gülgüler’in Twitter’deki hesabında, 2 haftaya yakın süredir paylaşımda bulunulmadığı da dikkati çekiyor.
‘Başkanlık’ göreviyle…
Oynanan maçlarla ilgili düşünce ve taraftarlara seslenişten, PFDK’dan Bursaspor’a cezalara kadar, söyleyeceğ çok söz ve çağrı olmalıydı.
Dün gece gelişen istifanan ardından…

Bursaspor Başkanı Hayrettin Gülgüler’in de, olağanüstü kongreye gidilmesi için karar alma ve tarihlendirme sürecini başlatacağı konuşuluyor.