Geçen hafta Bursa AK Parti’de hareketli günler yaşandı. Bildiğiniz gibi İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan istişareler sonucunda yakın zamanda yapılacak il kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Hemen ertesi gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Bursa’da 2 gün geçirdi. İncelemeler yaptı. Toplantılara katıldı. Açılışlara katıldı. Önemli de mesajlar verdi. Ve son olarak da Cumartesi günü temayül yoklaması yapıldı. 
Benim geçen haftadan çıkardığım sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. 
3 seneyi aşkın süredir il başkanlığı yaparak oldukça başarılı 2 seçim süreci geçiren Ayhan Salman’ın Genel Merkez nezdinde önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Bunu Mehmet Özhaseki de fazlasıyla hissettirdi. 

BAŞKANLARIN ANKET SONUÇLARI

Bir diğer çıkardığım sonuç ise Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilgili. Çünkü Alinur Aktaş’ın seçildiği günden bu yana yapılan değerlendirmede daha fazla tercih edilir duruma geldiği kesin. Çünkü tamamlanan projeler, yapımı devam eden projeler sıradan işler değil. Bunun altını çizerek defalarca kez Mehmet Özhaseki dile getirdi. Bence bu önemli. Hatta Özhaseki’nin Genel Merkez tarafından yaptırılan anketleri açıklaması, AK Parti'de pek görülmüş şeyler değil. Hatırı sayılır ölçüde anketlerde artış var ki, açıklama yapıldı. Bu nedenle Alinur Aktaş’ın şuan izlediği yolun doğru yol olduğunu söylemek mümkün. Mesela benim kriterime göre bir belediye başkanının başarılı olduğunu söylemek için direkt vatandaşın hayatını olumlu anlamda etkileyen projeler yapması gerekir. Su faturası örneğinde olduğu gibi. Ulaşım fiyatlarına, artan maliyetlere rağmen çok cüzi tutarda artırım yapılması gibi. Ya da Heykel’e çıkarken, sol tarafa bakınca Bursa’nın tarihini görebilmek gibi. Bunun gibi birçok örneği söylemek mümkün. 
Aynı durumu Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz için de söylememiz lazım. Oktay Yılmaz’ın Genel Merkez tarafından takip edildiğini anladık. Ancak takdir edildiğini görmek birçok açıdan önemli.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Ve son olarak şunu söyleyeyim. Yoğun ilgi altında AK Parti’nin yeni il başkanı adayanın belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Genel Merkez’den Bursa İl Koordinatörü AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın yanı sıra Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse temayül yoklaması için görevlendirildi.
Zaten il başkanlığı için temayül yoklamalarında AK Parti’de tek bir isimle gerçekleştirilmiyor. Genel Merkez  Teşkilat Başkanlığı geçmiş yıllarda da yaşadığımız örneklerde olduğu gibi il başkanının belirlenmesi için yapılan temayül yoklamalarına 'ekip' görevlendirmesi yapıyor. Cumartesi günü yine öyle oldu. Koordinatör Muhammet Balta da o ekibin içerisindeydi... Bakalım önümüzdeki günler bize neler gösterecek? İzlemeye devam ediyoruz. 

Kalın sağlıcakla...