Bursa’da çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ve özelikle bakıma muhtaç hayvanlara karşı duyarlı bir kesim oluşturmak adına kurulan Bursa Fesleğen Pati Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, farklı projelerle de adından söz ettiriyor. Yaklaşık 6 aydır faaliyet gösteren Furkan Cinoğlu başkanlığındaki dernek, Kurban Bayramı’nda da anlamlı çalışmalara imza attı.

Geçen Ramazan Bayramı’nda desteğe ihtiyacı olan ailelere erzak kolisi yardımında bulunan Fesleğen Pati Ailesi, bu ailelerin çocuklarının da, bayramda yüzlerini güldürebilmek adına, ayakkabı hediye etmişti.

YÜZLERDE TEBESSÜM SAĞLAMAK…

Bu yönde başlatılan yardım faaliyetleri Kurban Bayramı'nda da devam ettirildi. Çocukların yüzlerinde tebessümü sağlayabilmek amacıyla Köy Okulları Yardım Platformu’ndan alınan bilgiler ışığında çeşitli bölgelerde okuyan miniklere Bursa Fesleğen Pati Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri tarafından bayramlıklar armağan edildi.

GÜZELLİK KATMAK İÇİN…

Bursa Fesleğen Pati Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Furkan Cinoğlu, “Sürdürmeye devam ettiğimiz ve hayata geçirmeyi planladığımız bu gibi çeşitli projelerimiz bulunmaktadır. Fesleğen Pati Derneği olarak yardıma ihtiyaç duyan her canlı ile yardımsever bireyler arasında bir köprü olmayı kendimize amaç edinmiş bulunmaktayız. Tüm gönlü güzel insanların hem maddi hem manevi desteği ile yaşadığımız dünyayı daha da güzelleştireceğimize gönülden inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

HAYVAN DOSTLARIMIZA YARDIM EDİYORUZ…

Bursa Fesleğen Pati Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği olarak 6 aydır faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Cinoğlu, “Çoğunluğu gençlerden oluşan bu topluluğumuzda, içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, herkesin vaktinin büyük bir çoğunluğunu evlerde geçirmesi ve insanların her konuda daha duyarlı olması adına birçok proje yürütmekte ve yeni projeler tasarlamaya devam etmekteyiz. Sokaklarda yaşayan hayvan dostlarımıza halkımızın da desteği ile beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, gelen ihbarlar üzerine veya mama dağıtımı sırasında karşılaşılan bakıma muhtaç hayvanların veteriner masraflarını karşılayarak, birçok canlının daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamaktayız. Bunun yanı sıra Fesleğen Doğa adı altında çevremizi temiz tutmak adına, geçmiş kirlilikleri bir nebze de olsa telafi etmek için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz” diye konuştu.