Bursa’da tartışmaların odağındaki Yunuseli Havalimanı’na ait yerin geleceği, dikkatleri çeken yeni bir buluşmayla konuşuldu.

Bursa İTÜ Mezunları Derneği (İTÜDER), başlıca akademik meslek odalarının katılımıyla Faruk Çelik’le düşünce paylaşımında bulundu.

Çelik, halen yürütülen aktif görevle Ziraat Bankası Yönetim Kurulu’nda, ama Bursa’ya emeği; milletvekilliği ve bakanlık yapmış deneyimiyle ‘Yunuseli’ için sorumluluk beklentisiyle davetin gerçekleştiğini öğrendik.
Akademik meslek odaları…
Yunuseli Havalimanı’na ait yerin; her ne amaçla ve ölçekte olursa olsun, imar düşüncesi ve uygulamasına karşı olduğunu, Çelik’e de anlattı.
kentin merkezinde, havacılığın minimum ölçekte korunması ve bir kent parkı kimliğiyle bütünleştirilmesi talep ediliyor.
Çelik’ten;
Cumbaşkanlığı, bakanlık ve siyasi iradenin genel merkezine kadar, bağları ve ikili ilişkileri doğrultusunda, akademik odaların düşüncelerinin, Ankara’ya taşınması ve kabul edilebilmesine köprü olması ve katkı sağlaması isteniyor.
Aslında…
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisi altında bulunan alan için somut bir proje düşüncesi ortaya koymuş değil, ancak böyle kavramsal değerlendirme sürecinde, tartışma büyüdü.
Faruk Çelik’le buluşma;

İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu’nun ev sahipliğinde, bir akademik oda platformu özelliğiyle gerçekleşti.
Masa etrafında;
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Feridun Tetik, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Başkanı Necla Yörüklü, dikkati çekiyordu.

Merkezi ve yerel iktidar sürecinde, Bursa’ya damga vuran dönem geçiren Faruk Çelik, bu özelliğini buluşmada ifade etti.

Bursa’ya emek veren ve kafa yoran siyasetçi olduğunu belirtirken, böyle kimlikle kent meseleleri görüşlerini anlatmayı önemsediğini anlatıyordu.
Öncelikle…

Yunuseli meselesi için rol elde etmek istemediğini ve kenti yönetenler olduğunu söylemesi, önemli not olarak düşülüyordu.

Çelik, bazı meselelerin, siyaset ve ideolojinin üstünde olduğundan söz ediyor ve güncel durumla Yunuseli’yi gösteriyordu.

Asıl, ortak doğrulara ulaşılması için de, farklı düşüncelerin ortaya konulması ve tartışılması gerektiğini vurguluyor ve “Ortak doğru olacaksa, belediye başkanını (Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş) destekleyelim.” ifadesine yer veriyordu.
Başkan Aktaş, Yunuseli meselesi hakkında ortaya atılan birçok iddia ve endişelerin aksine, şaşırılacak ve sürpriz yaratacak adım atılacağını açıklamıştı.