Japon Seyahat Acentaları Birliği (JATA) 2017 yılında Avrupa’da görülebilecek 30 bölgeden biri olarak göstermişti Gölyazı’yı.

İnanılmaz bir güzelliğe sahip olmasına rağmen maalesef yeterli ilgi gösterilmediği için birçok anlamda geri kalmıştı. Buna rağmen yine de ziyaretçi açısından tercih edilen yerlerin başında geldi.
 
Yıllarca hem Gölyazılılar hem de orayı sık sık ziyaret edenler, artık hem altyapıdaki hem de üstyapıdaki eksikliklerin giderilmesini bekledi durdu. Ne zamana kadar, birkaç ay öncesine kadar. Büyükşehir Belediyesi işe koyuldu ve Gölyazı bambaşka bir yer oldu. 

Dün Sosyal TV mecralarında da yer alan bir haber vardı. ‘Gölyazı, bu yazdan itibaren müthiş hareketlenecek’ şeklinde bir haber. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalı milletvekili ve yöneticilerle Gölyazı’yı ziyaret edip yapılan çalışmaları inceleyip, semt sakinleriyle sohbet etti, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Aktaş, ziyaret esnasında “Allah'a hamdolsun yaptık, gururluyuz. Gölyazı'daki hem esnaf arkadaşlarımızdan hem de Gölyazı sakinlerden bu çalışmalara sahip çıkmasını özellikle istirham ediyorum” ifadelerini kullandı. Çok önemsenmelidir bu ifadeler. Çünkü yıllardır Gölyazı kış aylarında çamur, yaz aylarında toz toprak halindeydi.

Aktaş’ın sarf ettiği başka ifadeler de vardı: 

“Biz birileri gibi, başkalarının yaptığı çalışmaların üzerine tabela takarak algı yönetmeye çalışmıyoruz. Gerçekten şehrimizi seviyoruz ve hizmet ediyoruz. Onun karşılığını da bu milletimiz bize 31 Mart'ta verdi, inanıyorum ki bundan sonra da verecektir. Gölyazı'yı bu yaz çok hareketli günler bekliyor.” 

Aktaş'ın bu ifadeleri hemen akla 31 Mart yerel seçimleri öncesi Nilüfer'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan otopark tabelasının önüne (Nilüfer Belediyesi tarafından dikildiği iddia edilen) dikilen selvi fidanlarını getirdi.  Daha başka iddialar da olmuştu Nilüfer Belediyesi ile ilgili…

Abarttığımı düşünenler olabilir. Ama net olarak söylemeliyim ki, Gölyazı’ya yapılanlar büyük iş. Çünkü Türkiye’de eşi benzeri olmayan yerlerden biri olan Gölyazı, yıllardır göz ardı edildi. Sahip çıkılmadı. Sağ olsun Alinur Aktaş ve ekibine ki buraya el attılar. Ben Bursalı ve Gölyazı aşığı biri olarak çok mutlu oldum. Eminim ki Bursa’da hatta ülkenin birçok bölgesinde benim duygularıma paralel binlerce insan vardır. Bu dediklerimi de isterseniz bir kenara not edin. Çünkü bu anlattıklarım karşılığını, yaz aylarında Gölyazı’ya gösterilecek ilgiyle bulacaktır. 

Kalın sağlıcakla…