TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın yeni bütçesine ilişkin görüşmeler, hayli gergin geçti. Bakan ile Bursa’nın muhalefetteki milletvekili de, böyle karşı karşıya geldi ve tansiyonun yükseldiği anlardan oldu.
Komisyon üyelerinden;
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türkiye’nin kapsamı itibariyle suç yoğunluğu açısından ön sıralarda olduğunu iddia eden; ‘küresel organize suçlarla mücadele’ raporundan etti.

Bu rapora göre…

Türkiye’nin, Suriye , Irak, İran, Pakistan ve Myanmar’ın da gerisinde yer aldığını belirtirken, sözlerine müdahaleyle karşılaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın’nın konuşmasında araya girerek, “Doğru değil, yalan söylüyorsun!” ifadesini kullandı.

Soylu, Aydın’ın “Yüksek suç yoğunluğu, düşük yoğunluklu mücadele.” demesi üzerine, yalancılık suçlamasını tekrarladı.

Üslup açısından…
Plan ve Bütçe Komisyonu Cevdet Yılmaz da, Soylu’ya “‘Yalan.’ demeyelim de, ‘Yanlış biliyorsun.’ diyelim, o belgelere bakalım.” diyordu.
Aydın, raporla ilgili açıklamasına devam etmek istediğini belirtirken, Bakan’dan sonrasıyla cevap beklendiğinden söz ediyordu.

Muhalefetin bu tutumuna bir hayli tepki gösteren Soylu, Aydın’a, “FETÖ’cülerin sözcüsü oluyorsun!” demesiyle salon gerildi.

Aydın da, “Hiçbir şeyin sözcüsü olmuyorum!” karşılığını verdi ve uluslararası bir kurumun verdiği rapordan söz ettiğini söylüyordu.

Bu rapor;

Merkezi İsviçre’de bulunan…

Uluslararası sivil toplum kuruluşu; The Global Initiative Against Transnational Organized Crime’ye ait.
Bu nedenle…

Soylu,  raporun ciddiyeti, resmiyeti açısından, meseleye; “Bir derneğin raporu…”  yorumu yapılıyordu.
Bütçe görüşmelerinde…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun komisyondaki mesaisi, kurumu ve kendisi açısından zor geçti.

Ütelik…

Demokrat Parti’ye ‘Genel Başkan’ olduğu döneminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin iktidarına yönelik eleştirileri, muhalefet üyeleri tarafından gündeme getirildi ve anımsatıldı.

Siyasetin gündemi ısınırken…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarıa ait 2022 yılına ait bütçelerin görüşmeleri de, ‘iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getiren’ arenaya dönüştü.