Bursa’da epey bir süredir su fiyatları konuşuluyor. Evliya Çelebi’nin “Velhasıl Bursa, sudan ibarettir” sözü, faturadan ibarettir gibi bir yakıştırma ile anılıyor. Ya da “katı atık bedelleriyle soygun yapılıyor” deniyor. Peki soygunu kimin yaptığı söyleniyor? Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı söyleniyor. Aslında o söyleyenler gerçeğin ne olduğunu belki de adından daha iyi biliyorlar. Ama siyasetleri samimiyetsiz olunca adı gibi bildiği gerçekleri bile çarpıtmakta bir beis görmüyorlar. 

Aslında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş daha önce de sık sık söyledi. “Su faturalarının kabarık gibi görünmesinin nedeni ilçe belediyeleri için toplanan evsel katı atık bedelleridir” diye… 

Ama herkes işine geldiği gibi attı tuttu. Tabii vatandaş da kimin ne dediğinden çok cebinden çıkana baktı. Böyle olunca da hedefteki kurum Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. 

Oldu da ne oldu? Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni hedefe koyanlar, dün gerçekleştirilen meclisten sonra ‘şey’ oldular. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, verdiği önerge ile katı atık bedelinin BUSKİ faturalarından çıkarılmasını sağladı. Ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz çıktı ve evsel katı atık bedelini almayacaklarını açıkladı. Hemen akabinde diğer AK Partili belediyeler de aynı kararı aldıklarını açıkladı.

Peki buna kim itiraz etti?

Her fırsatta su faturasıyla soygun yapıldığını söyleyenler karşı çıktı. Peki neden? Sizin derdiniz ne ki? Sizin derdinizin ne olduğunu kendiniz dahil kimse bilmiyor. Vatandaş adına karlı hiçbir iş yapamıyorsunuz. Ve saçmalıyorsunuz. Sonra da kendinize güldürüyorsunuz. 

Hadi bakalım dünkü mecliste yediğiniz golü nasıl çıkartacaksınız? Merakla bekliyorum.  

Başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere bu adımın atılmasına emek koyanlara teşekkür etmeliyiz.

Kalın sağlıcakla…