Türkiye’nin AK Parti’den sonra en fazla oyu olan parti bildiğiniz gibi CHP’dir. Bursa’da da bu böyledir. Bursa Türkiye’nin 4’ncü büyük kenti. Ülkeye sağladığı katma değerle de 2’nci büyük kenti. Şimdi böyle bir kentte muhalefet yapmak da büyük sorumluluk ister.

Ben çok sayıda AK Parti gönüllüsü tanığım kadar CHP gönüllüsü de tanırım. Şimdi benim tanıdığım bu CHP gönüllüleri artık AK Parti’yi eleştirmeyi bıraktı, kendi parti yöneticilerinin anlamsız siyaset anlayışları nedeniyle utanır oldular. Mesela en son yaşanan olaydan bahsedeyim.

Şimdi bildiğiniz gibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki gün Mudanya’daydı.  Orada BUDO fiyatlarında yüzde 40 indirim yaptıklarını açıkladı. Bu aslında çok önemli bir gelişme. Bu önemli gelişmenin ardından CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve diğer partililer, BUDO önünde basın açıklaması yaptılar.

BUDO’ya yapılan indirimi olumlu olarak değerlendirdiklerini açıkladılar. Sonra sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıldı. İsmet Karaca “Bursa-İstanbul arası toplu taşımacılıktaki %40'lık bilet indirimini doğru buluyoruz. Bunun zeminini hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Bursa Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş'a da teşekkür ediyorum” paylaşımı yaptı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iskele kiralarını artırmama kararı, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımını sağlayan BUDO’yu kullananlara indirim olarak geri döndü. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz” paylaşımını yaptı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da “BUDO seferlerinde yapılan %40 oranındaki indirim için Mudanya BUDO iskelesinde İl Başkanlığımız tarafından basın açıklaması yapıldı. Halkın yararına sağlanan indirim konusunda başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden İl Başkanımız İsmet Karaca Bursalıların menfaati doğrultusunda gelişen tüm süreçlere öncü olarak katkı koymaya devam edilecektir dedi” paylaşımını yaptı.

Benim bu noktada kimseye siyaset öğretecek halim yok tabi ki de, niye böyle yapıyorsunuz anlamak imkansız.  Ya çıkıp bu konu üzerine açıklama yapmayın ya da çıkıp yaptığınız açıklamalarla CHP’ye gönül verenleri utandırmayın. Çünkü herkes Bursa CHP ile makara yapıyor.