Olay, Vakıf Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçmiş dönemde kaçak olduğu için belediye ekiplerince sökülen bir konteyner, sahipleri tarafından tekrar yapıldı. Bunu tespit eden belediye ekipleri, tekrar söküm işlemi yapmak üzere söz konusu adrese gitti. Ancak burada hiç de beklemedikleri bir durumla karşılaştılar. 

Kaçak olduğu için müdahale yapılacak olan işyerinin savunmasını CHP Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şahin Sevinç ve yanında bulunan diğer partililer yaptı. 

Zabıta görevlileriyle tartışan Sevinç ve beraberindekiler, tartışmanın daha da büyümesine üzerine şiddete başvurdu.

Sevinç ile birlikte söz konusu yerde olan ve CHP Gürsu İlçe Başkanı olduğu belirtilen kişi, çekim yapan zabıta memuruna tekme tokat saldırdı. 

Bir anda ortalık karışınca araya jandarma ekipleri girdi. Deyim yerindeyse çileden çıkıp kontrolsüzce saldıran CHP’li meclis üyesi ve ilçe başkanı güçlükle sakinleştirildi.

Çevredeki vatandaşların büyük tepkisine sebep olan CHP’liler daha sonra olay yerinden uzaklaştırılırken, belediye ekipleri ise kaçak işyeri ile ilgili gerekli prosedürleri uyguladı.

Darp edilen zabıta memuru olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Darp raporu alan zabıta memuru daha sonrasında yumruk atan vatandaştan şikayetçi oldu. Yıkım işlemi gerçekleşirken jandarma da geniş güvenlik tedbiri aldı.

CHP’li meclis üyesi ile ilçe başkanının yaptığı bu saldırı sonrasında Sosyal TV olarak görüşlerini almak adına aradığımız CHP’li hiçbir yöneticinin bilgisinin olmaması da dikkat çekti.