Bursa, AK Parti’nin yönetimindeki en büyük kent olunca, CHP de, yüksek rakımlı isimleri nabız yoklamaya ve koridor açmaya gönderiyor. Yarın da, böyle yeni bir geliş ve trafik günü olacak.
CHP’nin milletvekilleri;

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, kentin farklı yerlerinde ve farklı alanlı buluşmalar gerçekleştirecek.
Ağbaba’nın ziyaretleri arasında;
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Türk-İş, Banka Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası dikkati çekiyor.
Özel; Kestel’e odaklanıyor.

CHP’nin ilçe merkezi ve Ziraat Odası’na ziyaretleri yanı sıra, ilçedeki muhtarlarla buluşması da olacak.
Ayrıca…
Bursa Akademik Odalar Birliği’nde meslek odalarının başkanlarıyla beraberliğin ardından, Nilüfer; Görükle’de üniversitelerle buluşma da planlandı.
Programlara bakarsak…

Türkiye’nin sıcak gündemine paralel olarak, Bursa için umut ve cesaret veren bir bölgesel politika ve toplumsal temas yürütülmek isteniyor.

CHP için…
Bursa;
Siyaseten

Trajik kent olmuştur.
Çünkü…
Sanayi ve ticaretiyle ekonominin önemli bir merkezi ve emeğin, ayrıca tarımın da kenti Bursa’da, umulan sonuç alınamıyor.
Yerel seçim gecesi…
Başlıca kentlerde;

Kritik oy sayımları sürerken…

Siyasi partisinin, kentinin adayı Mustafa Bozbey’in cephesi terk edilerek, Ekrem İmamoğlu’na desteğe ve sandık nöbetine gidilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, özellikle Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı kapağa koydu.
Şimdilerde…
Cumhurbaşkanlığı rekabeti için;
Çifte başkan, Anadolu’da görülüyor!
Mustafa Bozbey’i ise figürleştiren bir genel merkez siyaseti yürütüldüğü izleminde olduk.
Necati Şahin ve Mustafa Bozbey’le…
Bursa’nın yönetimini alamayan;

CHP’nin bu durumunda, kurumsal hatalarla beraber, kendisi için toplumsal güven ve talebi istenilen düzeye çıkarımaması önemli etken olmuştur.

Osmangazi ve Yıldırım’da…
Her mahalleye ayak basabilen ve dokunabilen bir CHP’nin olmadığını da dikkate alırsak, kendi kurumsal meselesini aşması gerekiyor.
Üstelik…
Vaat edilen politikalarını, topluma indiremeyen ve farklı toplum katmanlarıyla da sivilleştiremeyen CHP’nin, kronik ikna sorunu sürüyor.
Ekrem İmamoğlu ve Kürt politikasıyla…
Yerel seçime tahvil edilen sonuçlarla İstanbul ve Ankara’nın yönetimlerini ele alan CHP’nin, Kürt politikası ve İYİ Parti’yle ittifak başlıkları, önündeki süreçle çok kolay geçmeyecektir.
Yeniden;

‘Büyükşehir’ adayı ilan edilen…

Mustafa Bozbey’e, kurumsal övgülere rağmen CHP’nin ana üst yapılanmasında bir görev verilmeyişi, farklı yorumları da tetikledi.
CHP’nin genel merkezince…
Yıllarca;
Bursa’yla istikrarlı iletişim kurduğunu düşünmüyoruz, İzmir ve Eskişehir’e pozitif ayrımcılık da yapıldı.
Tüm bunlar yaşanırken…

Tartışmalara çekilse de;

AK Parti’nin, milletvekilleri ve belediye başkanları ile il başkanı ve özellikle bazı ilçe başkanlarıyla daima sahada olduklarını ve toplumsal iletişim kurabildiklerini ifade edelim.
Yerel seçime dönersek…

Tarih, kazananları yazıyor!
Bu nedenle…

Siyaset kurumunun otoriteleri ve milletvekillerinin emeklerini yok saymamak ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı değersizleştirmemek gerekiyor.