Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, geçen hafta sonu AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın yanı sıra, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve diğer AK Partili vekillerin de katıldığı toplantıda yeni döneme ilişkin sunum yaparken, planlanan yatırımlarla ilgili de istişarelerde bulunuldu.

Gerçekleştirilen toplantının ardından da Hakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesaplarından programa ilişkin fotoğrafları, "İl Milli Eğitim Müdürümüz Sabahattin Dülger'in yaptığı sunum ile şehrimizdeki eğitim yatırımları ve yeni dönem ile ilgili istişarelerde bulunduk" notuyla paylaştı. 

Bu paylaşımın ardından  CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da retweet ederek, "Adı üstünde "Milli Eğitim Müdürlüğü" fakat bu fotoğraf parti devletini adeta tescilliyor. Bu ülkede sadece Akpartililer vergi ödemiyor, Bursayı sadece AKP vekilleri temsil etmiyor, ülkede sadece Akpartililerin çocukları okumuyor. Eğitim siyasî bir mesele değildir. Yazık ülkemize" notunu düştü.

Bunun üzerine de Hakan Çavuşoğlu, Kayışoğlu'na sosyal medyada büyük ilgi gören kulplu göndermede bulundu. Kayışoğlu'nun gönderisini retweet eden Çavuşoğlu, açıklama kısmında "CHP'li Turan Güneş’e bir köy kahvesinde kulpu kırık fincanda kahve gelir ve kahveci “kusura bakmayın beyim fincanın kulpu kırıldı” diyerek özür diler. Güneş ise “sen bu fincanı bizim genel merkeze gönder nasılsa orda bir kulp takarlar” der. CHP bildiğimiz CHP. Her şeye bir kulp" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu'nun CHP'li Kayışoğlu'na verdiği cevap, sosyal medyada kısa sürede çok sayıda da yorumla desteklendi.