Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü nedeniyle Bursa’da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 4092 fidan Çanakkale’de şehit düşen askerlerimiz için dikildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “4092 Fidan Hatıra Ormanı”nın ilk fidanları, Çanakkale’de en çok şehit veren il olan Bursa’da  4092 şehit anısına dikildi.

Mudanya Balabancık-Yaylacık yolu üzerindeki arazide gerçekleştirilen törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çanakkale’de en fazla şehidi Bursa’nın verdiğini belirterek, böyle anlamlı bir organizasyona imza attıkları için gururlu olduklarını söylerken, Çanakkale’de vatan uğruna şehit düşen tüm Mehmetçikleri minnetle andı.

Konuşmaların ardından "4092 Fidan Hatıra Ormanı"nın ilk fidanlarını Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan dikti.