Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün düzenledikleri bir törende, Bursa’nın tüm halkına çifte mesajla seslendi.

Karacabey’in kırsalını, düzenli altyapıyla sağlıklı içme suyuna kavuşturan adımın töreni yapıldı.

Aktaş’ın konuşmasında, toplumun sağlığı ve topluma hizmet açından, çok önemli mesajlar vardı.
Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan pandemi dönemi, toplum sağlığı nedeniyle öncelik oluşturuyordu.

Zor bir süreçten geçildiğini belirten Aktaş, ağızlarda maskeler ve sosyal mesafeyle dikkatli ve tedbirli olmaya devam edildiğini söylüyordu.
Vaka sayılarındaki artışa dikkati çekerken, ‘bazı çevrelerce karşıtlığı ortaya atılan’ aşı tartışması da gündemdeydi.

Aktaş, aşı takvimine dayalı ‘tüm dozların yapılması’ çağrısında bulundu ve aksi bir durumda nelerin yaşanacağına ilişkin olarak, kentinden örnekler verdi.

Geçtiğimiz günlerde gidilen Orhangazi ilçesine odaklanan Aktaş, “Bu ilçemizdeki vakaların 1 kişi hariç, diğer hepsi aşısını hiç yaptırmayanlar. Diğer 1 kişi, sadece tek aşı yaptırmış.” diyordu.

Törenin yapıldığı dün…
Bir tanıdığının durumu için Bursa Şehir Hastanesi’nin başhekimiyle konuştuğunu anlatırken, bu sağlık kurumundan da örnek aktardı.
Aktaş, bu hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatanların %90’ının, aşıyı tek doz olan veya hiç aşı yaptırmayanlardan oluştuğunu örnekledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey’deki törenle de tüm Bursa’ya kurumsal hizmet sorumluluğunu vurguluyordu.
Muhalefete de mesajla…

Aktaş, “17 ilçemizle 600 küsur şantiyemiz var. Bir sorunu daha halledebilir miyiz, bir köyün daha probleminizi halledebilir miyiz düşüncesindeyiz.” ifadesini kullanıyordu.
Sözlerinin devamıyla ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi’ olmanın bilincini taşıdıklarını belirtiyordu.
Aktaş, “Biz, Büyükşehir Belediyesi’yiz. Yol, altyapı, su kanalizayon, bizim işimiz. Bunlarla alakalı işleri, birbir yerine getirmeliyiz.” şeklinde konuşuyordu.

Türkiye’yi üzen orman yagınlanrına da ekipler görevlendirdiklerini ve başarıyla da dönüldüğünü anlatan Aktaş, itfaiyecilerin, oralardan da ‘Kahramanlar’ denilerek, uğurlandıklarını söylüyordu.