Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Orhangazi kıyı bandı kentsel tasarım uygulama ve çevre düzenlemesi projesiyle kıyı bandının açılışı gerçekleşti. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç ve Emine Yavuz Gözgeç, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ve protokol katıldı. 

Açılış programında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın ticaret, sanayi ve kültür şehri olduğu kadar aynı zamanda  bir turizm şehri olduğunun altını çizerken, "Yaptığımız bütün çalışmalarımızda şehir ekonomisini düşünmek zorundayız. Şehri ne kadar yaşanabilir kılıyor iseniz bu kısım değerli. Anlatmak istediğim şu; Büyükşehir Belediyesi her yerde. Yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bizler büyüyen bir şehiriz. Bursa ezberleri bozan bir şehir. Yapılan hizmetlerin her birisi bizim değerimiz. Milletimizin helal vergileri ile bu işler yapılıyor. Bu güzel mekana sahip çıkılmasını istiyorum. Nasıl bulmak istiyor isek öyle bırakalım.Emeği olan herkese de teşekkür ediyorum." dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ise gerçekleştirdiği konuşmada, "Orhangazi sahilimiz her gün binlerce vatandaşımız için uğrak yeri haline gelmiştir Burada yapılan yürüyüş yolu bisiklet yolu piknik alanları çocuk oyun alanları aydınlatma ve mescit gibi alanlar Orhangazimize ayrı bir güzellik ve değer katmıştır.Bu süreç içerisinde çalışmalarımıza da desteklerini bizden esirgemeyen ve her daim yanımızda olan belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a ilçe halkımız adına şükranlarımı sunuyor yapılan hizmetlerde emeği geçen tüm Büyükşehir belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hayalimiz sayın Alinur Aktaş başkanımın katkıları ile binlerce vatandaşımızın uğrak yeri olan bu alana yakışır bir sosyal tesisi nde inşa edilmesi.Böyle bir tesisin bu alana kurulması hem buranın yeni bir cazibe merkezi olması hem de ilçemize katkı açısından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Deniz sahilinde hayata geçirdiği projelerle Bursa’nın aynı zamanda bir sahil kenti olduğunu gündeme taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi kıyı bandı kentsel tasarım uygulama ve çevre düzenlemesi projesi kapsamında 2600 metre uzunluğunda 3,80 metre genişliğinde yürüyüş yolu ve aydınlatma, 2600 metre uzunluğunda 2,10 metre genişliğinde bisiklet yolu ve aydınlatması, 1,5 kilometrelik beton parke araç yolu ve 10 bin metrekarelik otopark alanı oluşturdu. Bay, bayan, engelli tuvaletleri, büfeler, çocuk oyun grupları, açık hava spor aletlerinin de bulunduğu projede sahil bandına 130 adet oturma bankı yerleştirildi.