Bursa Büyükşehir Belediyesi, eylem planına taşıdığı kentsel dönüşüm hedefini, uygulamada kendisine ait ihtisas şirketiyle sahaya taşıyacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, farklı ihtisas alanlarına odaklanmış şirketleri arasında, BURKENT’in fonksiyonu da güçlendiriliyor.

Yerel yönetimin eski şirketlerinden…

BİNTED’in tanımlanmış resmi faaliyet alanında, imar ve inşaat da yer alıyordu, ancak yerel yönetime personel sağlayan özelliği güçlendi ve böyle bir kimlikle anılıyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da ilçe belediyeleriyle özdeşleşen kentsel dönüşüme, fiilen kurumunu da katıyor.

Bu doğrultuda…

Osmangazi’de; Akpınar’da;

En başta…

1050 Konutlar için düşünce üretilmeye başlanmıştı ve yer sahipleri ile merkezi yönetim arasında köprü olmaya çalışılmıştı.

Son gelişmeler ise…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, çözüme yönelik eylem planı ve uygulayıcısı olmak istediğini gösterdi.
…Ve!
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu ay karara bağlanan dosya, resmi ilk adımı oluşturdu.

Bu karara karara göre…
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce;

Şirketlerinden ve halen hafriyat döküm sahalarını işleten BurKent’in faaliyet alanına, kentsel dönüşüm uygulamaları da alınıyor.
Akpınar ve sıra Yıldırım’daki Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallerine ilişkin kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri, kararla BurKent’le işbirliği protokülüne taşındı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde;

CHP ve İYİ Parti, BurKent’le işbirliğinin karara bağlanmadan önce komisyon çalışmaları nezdirnde değerlendirme görüşünde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bizim de acelemiz var, dönüşüm yapmamız lazım.” diyerek, talebin önünü kapattı.
Yol, eylem haritasında…
BURKENT;
Koordinasyonda, öne çıkacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde;
Murat Uşun’un yönetimindeki Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı da, BurKent’le işbirliğinin merkezi olacak.

BURKENT’in yönetiminde…

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin eski başkanlarından; merhum Ahmet Aybar’ın meslektaş oğlu Ömer Aybar, yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üst yönetiminde yer alan; teknik Genel Sekreter Yardımcısı Gülten Kapıcıoğlu ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Feridun Tarım, yönetim kurulu üyeleri arasında bulunuyor.