Bugün İzmir’den duyduğumuz haber, Bursa’nın yeni ve dev adımı hakkında, ‘hayal kırıklığına dönüşmemesi’ düşüncesine kapıldık.

Bursa, restore edilebilen ve kontrol altına alınabilen kentleşme hedefini, planlı ve kontrol edilebilen ileri sanayi hedefiyle birleştirmek istiyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) işbirliği eylem planıyla yeni bir nesil Teknoloji Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) doğmasına neden oldu.

Yükte hafif, pahada ağır sanayi ve bu doğrultuda da İnovasyon ve AR-GE refleksi ortaya konuluyor.

Bu özelliğe rağmen…

Karşılaşılan durumla;

Rutin, geleneksel sanayi düşüncelerini askıya almak ve gözden geçirmek bir yana, girişim ve yatırım adımlarıyla daha da sürdürülmeye çalışılıyor.

Açıkçası…

TEKNOSAB’ı neden yaptıksaysak, bu doğrultuda büyük ve önemil yatırımlara ait haberleri, Türkiye’nin gündeminde duymak istiyoruz.

Türkiye’de, elektrikle çalışan ve artık sadece otomobille sınırlı olmayan araç türleri sektörüne atıldı.

Bugün…

Resmi Gazete’de:

Elektrikli araçlar için enerji dönüştürücü, batarya ve şarj sistemleri üretimi için bir özel yatırım projesine 810 milyon TL tutarlı teşvik kararı yayınlandı.

Böyle haberi;

Elektrikli yerli otomobilin üretileceği Bursa’da değil, İzmir’in Serbest Bölgesi’nde yapılacağını öğrendik.

TEKNOSAB olarak;

Son durum nedir?

‘İleri teknoloji’ olarak tanımlanan ve geleneksel sanayiden ayrı tutabileceğimiz ne tür yatırım faaliyeti adımları atılmıştır?
Geleneksel sanayiye açılabilmesi için baskı ve formüller üretilmek istenmesi gibi durumlara karşı, refleks önem taşıyor.
Çevresi de, kendisi kadar önemli!

TEKNOSAB yatırımı için özel sektör tarafından yakınına kurulacak beton santralı,
stratejik durum oluşturuyor.
Gayrimenkul piyasasında, artık TEKNOSAB’ın cazibesiyle tarla satış ilanları dikkati çekerken, sürece hassasiyetle odaklanmak gerekiyor.