İstanbul Küçükçekmece'de, 21 Temmuz akşamı alkollü kullandığı araçla otobüs durağında bekleyenlere çarparak üniversite öğrencisi Begüm Kartal'ın ölümüne 12 kişinin de yaralanmasına neden olan Fatih Sezer'in yargılandığı davada sona gelindi. Korkunç kaza ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporu da dava dosyasına girdi.

Kazadan sonra tutuklanan Fatih Sezer hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne birden fazla kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Fatih Sezer, alkollü olduğunu kabul etmiş, sanık sürücünün olay akşamı alkollü olduğu için suçu başka bir arkadaşının üstlenmeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. 

BİLİRKİŞİ: SANIK SÜRÜCÜ ASLİ TAM KUSURLU

SINIRIN ÜÇ KATI ALKOL

Trafik ve Kaza İnceleme Uzmanı olan bilirkişi tarafından olay yerinde yapılan keşfin ardından bilirkişi raporu da dava dosyasına girdi.

Bilirkişi raporunda, Sanık Sezer'in kazadan 2 buçuk, 3 saat sonra 1.42 promil alkollü olduğu ifade edildi. Raporda, 1.00 promil alkolle kontrol yeteneğinin kaybedileceği, araç sürme yeteneğinin açıkça bozulacağı belirtildi. Trafikte, 0.50 promil alkol sınır kabul ediliyor.

39 METRE SÜRÜKLENMİŞ

Alkollü araç kullanan Sezer'in aracıyla müştekinin aracına çarptıktan sonra otobüs durağında bekleyen insanların üzerine 39 metre sürüklendiği ifade edilen raporda, Sezer'in yan yola girdiği sırada hızını düşürmediği, araç hakimiyetini kaybedip otobüs durağında bekleyen ve kaldırımda yürüyen yayalara çarparak bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olduğu belirtildi.

Bilirkişi sanık Fatih Sezer'i tam kusurlu, olayda hayatını kaybeden ve yaralananları kusursuz buldu. 


 

DAVA 10 TEMMUZ CUMA GÜNÜ

Begüm'ün kahreden ölümüyle ilgili dava 10 temmuz Cuma günü devam edilecek.  Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bilirkişi raporu okunacak. Dava sonunda Cumhuriyet Savcısının mütalaasını vermesi de bekleniyor.

"ÇOCUKLAR, GENÇLER YAŞASIN"

Begüm Kartal'ın babası Haluk Kartal, kızının organlarıyla 4 kişinin hayata tutunduğunu söyleyerek, "Davanın ilk duruşmasının 4 Kasım olduğu açıklandığında, öyle de denk geldi bildiğiniz gibi 3 - 9 Kasım haftası organ bağışı haftası bu haftanın içinde de yine bir farkındalık yaratabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Kartal verilecek kararın adil ve örnek olmasını istediğini söyledi. Anne Melek Kartal ise, "Benim kızım şu an 4 kişide yaşıyor. Daha da fazla çocuklar, gençler yaşasın. Ne olur, buna biraz dikkat edelim" diyerek gözyaşı döktü.