Bursa’da, 1990’larda görülen ve yoğunlaşan tarla satışlarının böyle bir benzeri akımı, yeniden yaşanıyor. İmar izni olasılığı, umudu ve beklentisine dayalı bir ticaret döngüsü, dikkati çekiyor.

“Bursa, büyüdükçe, Türkiye büyür” deniliyor, ama gelişmişlik, refah anlamıyla kullanılan böyle bir veciz ifade ve hedef, farklı da anlaşılıyor.
Sanayi bölgeleri ile şehrin yakın çevresi ve şehirlerarası için yeni büyük bağlantı yolları arttıkça, yeni imar talepleri ve baskısı gündeme geliyor.

Bursa’nın büyümesi demek, beraberinde konut ve sanayide farklı yeni yerleşik alanların oluşması ve büyümesini gündeme getiriyor.

Nitekim:

Son aylarda;

Bursa’da…

Farklı tür ürünler alınan veya tarımın durdurulduğu tarlaların ticaretinde, artış gözleniyor.
Son durumla…
Konut ve sanayi amaçlı imar hakkı olasılığı, beklentisi ve umudu, satışa çıkarılan tarlaların yoğunluğu ve ilanlarıyle çekiyor.

Zeytinlikler…

Meyve bahçeleri…

Mevkiilerine göre;
İstenen bedeller;

Çok sıfırlı rakamlara varıyor.

Pazarlanırken…

Genellikle;

‘Geleceğe yatırım’ ibaresi, dikkati çekiyor.
Her an veya yakın gelecekte…

‘İmar izni’ çıkacağına ilişkin beklentiler ve güçlü olasılıklar, özellikle vurgulanıyor ve açıklamaların başlıca bilgileri arasında bulunuyor.
Milyonluk tarlalar var!

Tarlalar satılıyor, ama…
Bursa gibi;
Sürekli büyüyen ve toprağın ticaretinin ciddi yatırım aracına dönüştüğü bir kentte, ‘Alan razı, satan razı’ gerçeği yaşanıyor.
1990’larda…

Böyle bir akım vardı, Bursa’da!
…Ve!

Tarlalar için…
Zamanla;

Bursa büyüdü, ama yerleşik düzeniyle büyüyerek; tarlaların kaçak yapılaşmasıyla gerçekleşti.

Hisse satışları yaygınlaştı!
Yeniden;

Gündemde!

Bursa için…

Son durumla;
Batı Gelişme Koridoru’nda, yeni yerleşim planlaması düşünceleri ve yeni OSB’lerin etkisiyle Mustafakemalpaşa ve Karacabey, popüler oldu.

Yanı sıra…
Yerli ve milli otomobil fabrikasının yapılmakta olduğu; Kurşunlu ve bağlı bulunduğu Gemlik de, yeni gözdeler durumuna geldi.
Bursa’da;
Bu filmin ilkini;

1990’larda izlemiştik!