Bursa’da, dün CHP’nin yeni bir muhalefet etme buluşması, enteresan bir fotoğraf oluşturdu, çünkü…
Kamuoyuna açıklamada bulunmak için seçilen yer ve öncelikli gerekçesi açısıdan, gözlerinden kaçan bir detay vardı.
Pandemide;

Kademeli normalleşmeyle sosyal mekanlar, belirli koşullarla yeniden müşteriler alıyor, ama akşam belirli vakte kadar olabiliyor.
CHP’liler;
Yemeli-içmeli ve diğer tür dinlence ve eğlence mekanlarının geç saatlere kadar faaliyeti ve canlı müziğe izin isteniyor.
Ana muhalefetin il başkanı ve milletvekillerinin katılımıyla Zafer Plaza’nın önü, basın toplantısı için tercih edilmişti.
Müzik sektöründeki sorunlara dikkat çekilmesi amaçlanırken, “Örgütlerimizle birlikte sorunlarınıza ses olmak için buradayız, yanınızdayız!" mesajından söz ediliyordu.

Bu anlar yaşanırken…
CHP’nin, üzerine tam ayaklarını bastıkları ve konuşmalar için de kürsü kurdukları noktaya gözümüz takıldı.
Müzisyenlerin desteklenmesi için geçtiğimiz günlerde şenlik düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin halkla buluşturma noktaları arasında, Zafer Plaza’nın önü de vardı.
O yer;
Dün…

CHP’nin ayak bastığı yerdi.

…Ve!
Ayak basılan tam o yerde, o zeminde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal ismiyle beraber, ‘Sokak Sanattır’ yazıyordu.
Halkın bakışları altında…
Buluşmanın gerekçesi;
Müzisyenlerdi, ama…
Pandemi döneminde;
Farklı sektörler açısından ve toplum itibariyle destek yetersizliği ve başarısızlığı iddiasıyla hükümet eleştirildi.
Bir çelişkiyle karşılaştık.
Toplum sağlığı açısından…

Pandemi başlarındaki maske dağıtımı ile özellikle aşı takvimi ve uygulamasına yönelik olarak da, tepkiler ortaya konuldu.

Sağlığa önem iddiasıyla…
Hükümet eleştiriliyordu, ama salgına önlem gerekçesiyle uygulanan kural ve kısıtlamalar, ticareten tepki konusu yapılıyordu.