Bursalılar karla yeniden buluşuyor. Kentte hafta sonundan itibaren etkisini gösteren lodos yerini kar yağışına bırakacak. 

Lodosun etkisi bugün de görülürken özellikle öğle saatlerinden sonra hızını artıracak ve şehrin genelinde yer yer sağanak yağış görülecek.

Hava sıcaklığı iaw gün içerisinde en yüksek 16 dereceye kadar çıkacak. Öğle saatlerinden sonra lodosla birlikte sağanak da etkisini artıracak.

SAĞANAK YARIN DEVAM EDİYOR, ÇARŞAMBA KAR VAR

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, sağanak yağışın Bursa genelinde yarın da etkisini göstermesi bekleniyor. Yer yer geçişli olması beklenen sağanak yağışla birlikte hava sıcaklığı da 16-17 derecelerde dolanacak. 

Çarşamba gününden itibaren ise karla karışık yağmur Bursa'da etkili olmaya başlayacak. Hava sıcaklığının 12 derecelere gerilemesiyle birlikte, şehir geneline soğuk hava geri dönecek.

Perşembe günü ise kar kente geri dönecek. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 2 dereceye kadar düşeceğini bildiren meteoroloji, gün içerisinde 4 derecelik sıcaklıkla birlikte kar yağışı görüleceğini duyurdu.

Cuma gününün ilk saatlerinde ise hava sıcaklığı eksi 6 derecelere kadar gerilerken, gün içerisinde sıcaklık 10 derece olacak. Yağışlı hava ise şehri terk edecek.

İşte Bursa'nın 5 günlük hava durumu;