Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamalar şöyle:

"Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; 23.03.2021 Salı günü ilk saatlerden itibaren ilimiz ve çevrelerin de yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) sağanak yağış beklenmektedir. Yağışların aynı zaman da Marmara'nın doğusunun yükseklerin de karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

"Soğuk ve Yağışlı Havaya Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın 23.03.2021 Salı günü sabah saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı sistemin ilimiz genelini etkilemesi beklenmektedir.

Salı günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların yer yer etkili olması beklenmektedir.

Çarşamba ve Perşembe günleri ise bölgemizde görülecek yağışların kar şeklinde olması, yağışlı sistemin hafta sonu kuzey ve doğu kesimlere çekilerek büyük bölümünde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının; Salı günü bölgemizin kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hissedilir derecede ( 6-15 derece) azalacağı tahmin edilmektedir.Muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.