Bursa’da çok uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum. Birçok projenin hayata geçirildiğine tanık oldum. Çok önemli projeler tamamlandı. Bazıları ise lafta kaldı. Ancak benim Bursa için her zaman bir vatandaş olarak da her zaman önemsediğim konu Hanlar Bölgesi’ydi.

Çünkü birçok ülkeye gitme şansım oldu. Mesela Sırbistan ve Karadağ gibi ülkelerde tarihi yapıların nasıl korunduğunu ve sergilendiğini gördüğümde çok etkilenmiştim. Çok güzel bir görüntüsü vardı. Ve hemen Bursa ile kıyaslama yapardım. Çünkü Bursa’nın tarihi tüm güzellikleri zamanında saçma sapan yapılarla kapatılmış, resmen kente ihanet edilmiş.

 Zaman zaman Bursa’da Hanlar Bölgesi’nin ortaya çıkarılmasına ilişkin mevzular olurdu. Ancak hiçbir yönetici bırakın bunu yapmakla ilgili girişimde bulunmaya, aklından dahi geçirmek istemezdi. Çünkü bunu yapmak birincisi para gerektiren olaydır.

Ama daha da önemlisi yürek gerektiren bir olaydır bana göre. Düşünsenize Altıparmak Caddesi’nden Heykel’e çıkıyorsunuz, sol tarafta muhteşem bir tarih var. Ama görünmüyor. Bu durum Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da içini acıtmış olmalı ki, gözünü karartıp böyle bir işe kalkıştı. Bilmeyenler için söylüyorum. Hanlar Bölgesi’ni gün yüzüne çıkarmak için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle ilk adım atıldı. Yıkım gerçekleştirildi.

Bence bu muhteşem ötesi bir çalışmadır. AK Partili belediye başkanı olmasının da bir önemi yoktur. Bunu Bursa’ya kim yapacak olursa baş tacı edilmelidir. Mesela benim gözümde Hanlar Bölgesi projesini yapan başkan, görev süresince başka bir şey yapmasa bile yeri var. Ki bence böyle düşünen insan sayısı Bursa’da yüzbinleri bile bulacaktır. Bursa için büyük bir projedir. Asla ve asla küçümsenmemelidir. İddia ediyorum. Bu proje tamamlanırsa, Bursa için yapılmış en büyük projelerden biridir.

Sayın başkana çok teşekkür etmek lazım. Çünkü büyük maliyet gerektiren bu proje Bursa’ya çok büyük bir güzellik katacaktır.