Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın dün açıkladığı müjde, ‘atılan adımlarla söke söke elde edilen’ yeni kazanımların bir başka yenisini daha haber veriyordu.

Bursa’nın, ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ olarak ilan edilmesi, sahip olunan değerlerin ve potansiyelin, yeni bir tescili anlamına geliyor.

‘Tarih’ ve ‘Kültür’ denilince…
İstanbul ve Bursa akıllara geliyor, ama İstanbul; 2010’da ‘Avrupa Kültür Başkenti’ olurken, Bursa’nın gelecek yıl için elde etmiş olduğu unvan da, Eskişehir’e 2013’te verilmişti.

Olgusu zayıf, ama algısı yapay güçlü ve üstelik hükümetten de farklı bir siyasi parti tarafından yönetilen Eskişehir’in taşıdığı o unvana şaşırmıştık.
Duyduğumuz…

AK Parti’nin hükümeti döneminde…

‘Milli Eğitim’e;

Bakanlık yapan Nabi Avcı’nın, milletvekilliğini yaptığı bu kent için çabaları ve özel beklentilerinin arasında, ‘Türk Dünyası Başkenti’ ilan edilebilmesinin yer aldığını duymuştuk.
Bursa’yı dolaştığınızda ise…

Belirli bir bölge ve sokakla sınırlı kalınmayan, tarihi ve kültürel değerlerin arasında yaşanıyor.

Bursa için…
2022 neler getirecek?
Eskişehir’deki uygulamada, özel yasa çıkarılmış, içerisinde bakanların da yer aldığı mekanizmalar işletilmiş, merkezi yönetimden bütçeler ayrılmıştı.

…Ve!

O yıl, etkinlik ve projeler silsilesi oluşturulmuş, konaklamanın %90’lara çıktığı ve 20 ülkeder 100 bin dolayında gecelemeli ve 300 bin dolayında günübirlik konaklama gerçekleştiğinden söz ediliyor.
Bursa’nın, daha nitelikli, ses getiren ve hafızalardan silinmeyecek iş başaracağına inanıyoruz.

Bu doğrultuda…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, epey süredir çaba gösterdiği süreçle müjdelenen gelişme, kentin eylem planıyla gerçekleşecektir.
2022’yle…
Farklı tür etkinliklerle;

Kentin ticari ve sanayi dinamiklerinden, her daim kendilerini bu kentin parçaları olarak gösteren hemşeri derneklerine kadar, Bursa’nın elde ettiği tarihi fırsatı en iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

Elbette ki…
Gözlerimiz; hükümette olacak.

Devletin kültür ve turizm politikasında, hak edilen başlığı elde edememiş ve yer edinememiş Bursa’nın temsili, tanıtımı ve taşıyacağı misyon için Ankara’nın da neler yapacağını merak ediyoruz.