Bursa Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu'nun yanı sıra Ankara Kariyer Koleji, Ankara Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Kocaeli Derbent Ortaokulu, Kocaeli Deniz Yıldızları Ortaokulu, İzmir Müşerref Hepkon Ortaokulu, Hakkari Tekeli Köyü Ortaokulu, Ordu Çamlı 75. Yıl Ortaokulu ve Kırşehir Akpınar Ortaokulu olmak üzere Türkiye genelinde 7 şehirden 9 okulun temsilci öğretmenleri eTwinning portalında buluştu.

Ortaklaşa başlatılan proje kapsamında, salgın sürecinden dolayı okullarından uzak kalan öğrencilerin evleri birer laboratuvara dönüştürüldü.

Oluşturulan laboratuvarların sadece deneyden ibaret olmadığını ifade eden proje koordinatörü Fen Bilimleri Öğretmeni Özge Çelebi, "Bilim insanları tanıma ve içselleştirme, siber güvenlik eğitimleri, bir laboratuvar hakkında her şey projenin en temel unsurlarıydı. Tüm bu süreç birçok web 2.0 aracı entegrasyonu ile gerçekleştirildi. Öğrenciler sadece fen değil bilgisayar teknolojilerini kullanmanın, farklı okullardaki öğretmen ve öğrencilerle iletişim kurma ile birlikte öğrenmenin heyecanını yaşadılar. Ayrıca projeye dahil olan öğrencilerimiz ortak ürün olarak yapbozun parçaları şeklinde bir araya gelince ülkemizden uzaya gönderilecek Ay Modülü şeklini alan tasarımını yaptılar" ifadelerini kullandı.