152 köyde tescillenen siyah incirin 2023 hedefleri doğrultusunda Bursa'nın ihracatının yüzde 20'sini karşılaması bekleniyor.

İngiliz kraliyet ailesinin sofrasına kadar girmeyi başaran ihracatın gözdesi siyah incir peki nasıl ne şartlarda toplanıyor...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. tarafından organize edilen incir hasadına katılan gazeteciler, incirin yetiştirilmesinden bakımına, toplanmasından ihracatına kadar birçok konuda bilgi sahibi oldu. Tescilli Bursa siyah incirinin özelliklerini Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Semih Polat, gelen misafirlere tek tek anlattı. Gazetecileri Bursalı incir üreticileri adına ağırladıklarını belirten Karabalçık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Özkan, “İstanbul’dan gelen misafirlere Bursa siyah incirinin nasıl yetiştirildiğini, nasıl toplandığını gösterdik. Onların bu konuda böyle bir talepleri olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Bursa’daki incir üreticileri adına onları burada ağırladık. Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş.‘nin yapmış olduğu hizmetleri onlara aktardık. Böyle bir organizasyona imza attıkları için de onlara ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.