Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem Sosyal Tv ekranlarında ‘5 Soru 5 Cevap’a konuk oldu. Sosyal Tv muhabiri Gizem Çıracı sordu. Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yanıtladı.

GENEL ANLAMDA 2021'İ DEĞERLENDİRECEK OLURSANIZ NELER SÖYLERSİNİZ?

2021'i genel anlamda olduğu gibi  2020 ve 2021 yılları Bursa'da olduğu gibi Türkiye için de zor bir süreç oldu.  Dünyayı etkisi altına alan pandeminin getirmiş olduğu olumsuzluklar da bu iki yıla damgasını vurdu..Tabi bunun arkasından  gelen ekonomik anlamda bir krizin, ulusal bir krize dönüşmeside bunun üzerine tuz biber ekti diyebiliriz. Dolayısıyla hem Bursa hem de Türkiye açısından bu iki yılın çok iyi geçmediğini düşünebiliriz.

Belediyecilik açısından baktığımızda da belediyeler kendi işlerini yaparken bir taraftan da sağlıkla ilgili pandemi ile ilgili sorunlar üzerine yeni bir aks üzerinde bir çalışma yürüttükleri için bütçelerindeki bir kısmı bu anlamda değerlendirdiklerini söyleyen Erdem, bazı projeleri de bu anlamda ertelemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

''Artık 2022 yılına girdik. 2022 yılının daha mutlu, daha sağlıklı geçmesini, daha refah, daha huzurlu, daha özgürlükle dolu bir şekilde geçmesini diliyorum''

Nilüfer Belediyesi'nin 2022 hedef ve planları nelerdir?

Bu olumsuzlukların sonucunda geçtiğimiz 2021 yılının sonunda stratejik planımızı yenileyip yeniden son iki yılı buna göre planlamaya başladık. Sağlıkla ilgili neler yapabileceğimizi, çalışmalarda belediyecilikle ilgili hangi alanlarda daha fazla vatandaşımızı mutlu edebiliriz, onların refahını sağlayabiliriz diye bir çalışmayı daha gerçekleştirdik. Şimdi o aks üzerinde yürütüyoruz.

''Bizler başlarken Yeni Nesil Nilüfer adıyla başladık''

Projeleri de daha çok gençlerimiz, çocuklarımız üzerinde geliştirerek onların alanlarını biraz daha rahatlatarak yapmak için bir çaba sarf ettik. Tabi bu arada bizler de engellilerimizle, yaşlılarımızla ve kadınlarla ilgili olan projeleride bunun etrafında geliştirerek yürüttük. İki yıldan fazla bir zaman kaldı dönemimizin tamamlamasına. Bizlerde bu yolda projelerin tamamlanması için çaba sarf edeceğiz.

SİYASETE BAKIŞINIZ NASIL? VERMEK İSTEDİĞİNİZ MESAJ NEDİR?

Daha önce Sayın Mustafa Bozbey dönemindeki dört dönemin üç döneminde birlikte çalıştık. Siyaset Nilüfer'de seçim zaman yapılır. 

''Seçim kazanıldıktan sonra rozetler bir kenara bırakılır''

Ondan sonra vatandaşın memnuniyetini sağlamak için herkesle eşit mesafede durarak hizmetlerimizi tamamlamaya çalışırız. Aynı şekilde bu dönemde de yaptık. Biz seçimde sağ olsun değerli vatandaşlarımız bizi bu göreve layık gördüler ve önemli bir oy oranıyla bizi Nilüfer Belediye Başkanı olarak seçtiler. Dolayısıyla seçimden sonra rozetlerimizi önümüze koyduk. Seçimden sonra bize gelen her vatandaş Nilüferlidir ve onlara hizmet etmek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ederiz.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAKİ İLK DÖNEMİNİZ, GELECEK SEÇİMLERDE ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Görev süremizin yarısını doldurduk. Daha yapacağımız çok işler var Nilüferlileri gülümsetmek için elimizden gelen çabayı bu dönem içerisinde de sürdürmek için çaba sarf edeceğiz.Şu anda bu adaylığı söylemek için çok erken.Yüzyılda bir denk gelen bir salgınla karşı karşıyayız. Ekonominin en zor olduğu dönemlerde görev yapıyoruz.

Halkımıza gerçekleştiremediğimiz projeler varsa bunları bir sonraki dönemde gerçekleştirmek arzusu tabiki bizim için var. Ama bunun takdiri sadece bizde değil.

EN ÖNEMSEDİĞİNİZ ÇALIŞMALARDAN BİRİ SOKAK HAYVANLARI BU KONU HAKKINDA NE SÖYLEYECEKSİNİZ?

Bursa'da vatandaş memnuniyetlerine baktığımız zaman en çok şikayet edilen konuların başında geliyordu. Sokak hayvanları ile ilgili biz Türkiye'de sokak hayvanlarının bakımlarını tedavilerini yapan, onların yaşamlarını daha kaliteli hale getirmeye çalışan en iyi belediyelerin başında geliyoruz.  Hatta sokak hayvanları ile ilgili bir doğal yaşam alanı yapacağız.

O dönemde Orman Bölge Müdürlüğü'ne başvuru yaptık. Sonra bir iki yıl içerisinde bu talebimizle ilgili olumlu bir görüş geldi.Şu anda Kuruçeşme adını vermiş olduğumuz mahallemizin bölgesindeki ormanlık alanda 45 dönümlük bir alanda bu projemizi gerçekleştirdik.

''Tüm belediyelerin bu anlamda bir tesislerinin olması lazım.Her bölgemizde bunun hakimiyetini iyi korursak bakım ve barınma ihtiyaçlarını iyi karşılarsak bana göre hiçbir belediye sıkıntı yaşamayacak''


Kamera : Mehmet Canbaz 
Muhabir: Gizem Çıracı  

Editör: Betül Kahraman

Video-Tasarım Özgür Can

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLA