Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak, konuk olduğu Sosyal TV’de 2021 yılını değerlendirdi. Bursa’da gençler ile spor ve sosyal yaşam adına yapılanları aktaran Başparmak, “Yaptığımız birçok tesisimiz var bunların başında yurt hizmetlerinde yapmış olduğumuz yurtlarımız var. 7 bin 200 kapasiteli 4 tane yeni yurdumuzu hayata geçirdik.

Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak 5 Soru 5 Cevap'ın konuğu oldu

Bu yurtlarımızda şu anda 7 bin 500 öğrencimiz barınmakta. Onların her türlü sosyal kültürel faaliyetlerini barınma harici bütün ihtiyaçlarını bizler karşılamaktayız.

Aynı zamanda Bursa’da kapalı atletizm salonu Osmangazi Belediye’mizle birlikte yaptığımız salonu da hizmete açtık. Antrenmanlara başlanacak inşallah uluslararası organizasyonlarda burada faaliyetlerimiz başlayacak” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK GÜZEL BİR SALONUMUZ OLDU”

Osmangazi Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Osmangazi Atletizm Salonu’nun tüm Bursa’ya hayırlı olmasını dileyen Salih Başarmak, “Tüm atletizm camiasının yarışmalarının organize edileceği bir salon oldu. Bursa’mıza da hayırlı olsun. Dediğim gibi Osmangazi Belediye’mizle yaptık. Belediye başkanımıza da buradan sonsuz şükran ve teşekkürlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.

GENÇ OFİSLER GENÇLERİN EMRİNDE

Eğitimi sosyal ve spor alanlarıyla birlikte harmanladıklarını, bu nedenle üniversite öğrencilerinin de her anlamda yanında olduklarını belirten Başparmak şunları söyledi: “Gençlerimizin sosyal kültürel sanatsal faaliyetlerini organize edebileceği Gürsu Gençlik Merkezi’ni faaliyete geçirdik.

Genç ofisler açtık. Hem Uludağ Üniversite’mizde hem de Bursa Teknik Üniversite’mizde genç ofislerimizi açtık. Oradaki üniversiteli öğrencilerimiz kendi rahatlıkla girip derslerini çalışabileceği, toplantılarını yapabileceği organizasyonlarını yapabileceği çok güzel gençlik ofislerini Bursa’mıza ve üniversitelerimize kazandırdık. Orada da gençlerimiz yararlanmaya başladılar ve bu Bursa içinde büyük bir kazançtır. Üniversite öğrencilerimiz için büyük bir kazançtır.”

BURSA’DAKİ KYK YURTLARI

Barınma ve beslenme konusunda eleştirilerin hedefi olan KYK yurtlarına ilişkin konuşan Başparmak, Bursa’da 11 tane yurdun bulunduğunu hatırlattı. “Bu yurtlarımızda 12 bin 500- 13 bine yakın öğrencimiz barınmakta” diyen Salih Başparmak, “Bunların sadece barınma ihtiyaçlarını değil aynı zamanda değişik faaliyetler sosyal kültürel sanatsal sportif faaliyetler ve sportif turnuvalar düzenliyoruz. Bunların sanatsal kültürel sportif faaliyetler yönünden gelişimini tamamlayacak onlara destek olacak kurslar açıyoruz, sempozyumlar açıyoruz.

Değerli kıymetli bu konuda uzman kişileri bizler buluşturuyoruz, onların gelişimine katkı sunuyoruz. Bu şekilde hizmetlerimiz devam ediyor. Bunun yanında aynı zamanda Bursa’mıza gelen üniversite öğrencilerimizi gezilerle Bursa’mızı tanıtıyoruz, katlarda onları misafir ediyoruz. Bu türlü aktivitelerle sadece barınma hizmeti değil yaşamlarını çeşitlendirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

BURSA’NIN İLK OLİMPİYAT MADALYASI

Bursalı gençlerin spor başarılarına dikkat çeken Salih Başparmak, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Hamdolsun 2021 yılında Bursa’mızda ilk olimpiyat madalyası alan bir sporcumuz var, Hatice Kübra İlgün kızımız. İlk olimpiyat madalyamızı olimpiyat üçüncüsü olarak tekvando branşında Bursa’mıza kazandırdı. Bursa’mız açısından gurur verici bir olay.

Aynı zamanda antrenörümüzde Fikret Hoca’mızı da tebrik ediyorum. Hatice Kübra İlgün kızımızı da tebrik ediyorum. Tüm Bursa’mıza büyük gurur ve onur yaşattı. İnşallah başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum.

Tekvando branşı haricinde yüzmede de çok güzel başarılar elde ettik. Berkay Ömer Öğretir kardeşimiz final yüzerek olimpiyatlarda bir başarı kazandı. Diğer branşlarda da yarıştılar. Olimpiyata gitmekte bir yarışma da bir başarıdır.

Bursa’mızdan toplamda 5 sporcu olimpiyatlara katılarak Bursa’mıza bu onuru ve gururu yaşattılar.”

“7/24 TESİSLERİMİZİ AÇIK TUTMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Her yaşta çocuk ve gencin sporla iç içe yetişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Salih Başparmak, “Tesislerimizden anaokulundan yaşlısına bütün evlatlarımıza herkese spor yaptırma gayreti içerisindeyiz. Bununla birlikte birçok spor organizasyonu planları yapıyoruz, hayata geçiriyoruz.

Sayın bakanımızın çok önem verdiği, sayın cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ kapsamında Bursa’mızda da çok yoğun aktif bir şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz.

Şimdiye kadar 40 ve 50 bin arası Bursa’daki öğrencilerimize insanımıza ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ kapsamında yararlandırdık. Aynı zamanda ilçesinde yüzme olmayan yerlere de portatif yüzme havuzları kurarak ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ kapsamında onları da ilçelerimizdeki vatandaşlarımızı da evlatlarımızı da yüzme öğreterek, eğer bunlar devam edecekse de takibini yaparak kulüplerimize yönlendirme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“GELSİNLER SPOR YAPMAK İSTİYORUM DESİNLER”

Sporun her yaşta önemli olduğunu belirten, spor yapmak isteyen gençleri doğru bir şekilde yönlendirmeye hazır olduklarını vurgulayan Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak, “Bursa’da lisanslı sporcu sayımız toplam 251 bine ulaştı. Bunun 23 bini de aktif faal olarak spor yapan sporcularımız. Biz bu sayılara ulaşan dördüncü il konumundayız. Bunu daha da arttırmak için tüm salonlarımıza, ilçelerimize ailelere buradan seslenmek istiyorum. Evlatlarıma buradan seslenmek istiyorum gelsinler; spor salonlarımıza ilçe temsilciliklerimize ilçe müdürlüklerimize gelsinler ben spor yapmak istiyorum desinler. Biz onları yönlendirelim. Bir spor dalına kanalize edelim. Mutlaka bir sporla tanışmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu seviyeyi daha da yükselteceğiz bunun yanında engelli sporcularımızda da bizim aktivitelerimiz çok üst düzeyde. Lisanslı sporcu sayımız 2 bin 150 civarında. Engelli sporcularımızda bizim tesislerimizde sporla kanalize ettik. Onlarda sporla ilgili faaliyetlerini yapmaya devam ediyorlar.

Bizim tabi il müdürlüğümüz olarak yurt hizmetleri görevimiz var hem spor hizmetleri görevimiz var bunlara kısaca değindik. Aynı zamanda gençlik faaliyetlerimiz gençlere yönelik hizmetlerimiz var.

Nerelerde yapıyoruz bu faaliyetlerimizi?

Gençlik merkezlerimizde bunlar da Gürsu’da, Yıldırım da Yunus Emre Gençlik Merkezimiz var, Nilüfer’de Gençlik merkezimiz var, Gemlik’te gençlik merkezimiz var, İnegöl ilçemizde de gençlik merkezlerimiz var ve aynı zamanda Uludağ Üniversite’si ve Teknik Üniversitemizde de genç ofislerle her yaştaki gencimize genç grubunda olan bu yaştaki çocuklarımıza, gençlerimize sosyal kültürel sanatsal faaliyetlerini sportif faaliyetlerini devam ettiriyoruz onların içerisinde. Hem de Kestel genç ofisimiz var. Belediye başkanımız sağ olsun. Belediyemize ve başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

Onlarla birlikte Kestel’ de bir genç ofis açtık. Orada da gençlik faaliyetlerimiz devam ediyor. Buradan bu yıl itibariyle 81 bine yakın gencimizin şu anda bizim belirtmiş olduğumuz yirmi beş tane liderimizle, lider dediğimiz sorumlularımız var. Bu gençlerimize sosyal kültürel ve sanatsal faaliyetlerde sportif faaliyetlerde onların gelişimine katkı sunacak boş zamanlarını değerlendirecek imkanlar sunmaya gayret ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.