Buna göre, şehir genelinde dün görülen kar yağışının ardından termometreler saba eksi 3 derecelere kadar gerilerken, gün içerisinde ise en yüksek 5 derece olacak. Öte yandan hafta sonu için uyarıda bulunan Meteoroloji, yarın karla karışık sağanak yağışın şehre geri döneceğini, pazar günü ise soğuk hava ile birlikte hafif yağış geçişlerinin görüleceğini bildirdi.

Bursa’da haftanın son iş gününün sabah saatlerinde dondurucu bir soğuk hava etkili oldu.

Şehir genelinde dün yer yet etkili olan kar yağışının ardından bugün de sıcaklıklarda büyük düşüş yaşanıyor.

Sabah saatlerinde eksi 3 derece olarak ölçülen sıcaklık, gün içerisinde parçalı bulutlu ve güneşli havanın yüzünü göstermesiyle 5 derecelere kadar tırmanıyor. 

Akşam saatlerinde yeniden düşüşe geçen sıcaklıkla birlikte Bursa gece saatlerinde yeniden 0 derecenin altını görecek.

HAFTA SONU YAĞIŞ GEÇİŞLERİ GÖRÜLECEK

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Bursa hafta sonuna karla karışık yağış geçişleri ile başlıyor. 

Yarın için (Cumartesi) yapılan tahminlere göre,  güne eksi 1 derecelere kadar düşen sıcaklıkla başlayan hafta sonunun ilk gününde karla karışık sağanak yağış geçişi bekleniyor. Gün içerisinde en yüksek sıcaklık ise 7 derece olacak.

Pazar günü de etkisini sürdüren soğuk hava işe birlikte Bursa genelinde yer yer sağanak yağış geçişleri görülecek. Termometreler gün içerisinde en yüksek 7 dereceyi görecek.

Pazartesi günü yağış ara verirken sıcaklık sabah saatlerinde eksi 3 olarak ölçülürken, gün içerisinde ise 11 dereceye kadar yükseliyor. Parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzü şehir genelinde yüzünü gösteriyor.

Salı günü hafif yağış geçileri yeniden yer yer yüzünü gösterirken termometreler gün içerisinde ise en yüksek 8 dereceyi ölçüyor.