Buna göre, Bursa’da kar yağışı sonrası hava buz kesti.  Sabah saatlerinde eksi 6 derecelere kadar düşen termometreler gün içerisinde en yüksek 7 dereceye kadar tırmanıyor. Bugün yağış beklenmezken, Meteoroloji yarından itibaren karlı havanın geri döneceğini bildirdi.

Bursa’da 2 gündür yer yer etkili olan kar yağışının ardından haftanın dördüncü iş günü sabahı hava resmen buz kesti.

Yağışın bugün ara verdiği Bursa geneline termometreler sabah saatlerinde eksi 6 derecelere kadar gerilerken, gün içerisinde ise parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte en yüksek 7 dereceye kadar tırmanıyor. 

Gün içerisinde herhangi bir yağışın beklenmezken, akşam saatlerinde yeniden 0 derece ve altına yaklaşan sıcaklıkla birlikte kar yağışı yarından itibaren yeniden şehir genelinde yüzünü gösterecek.

KAR GERİ GELİYOR: DAHA ETKİLİ OLACAK…

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Bursa’da 1 günlük aranın ardından kar yağışı yeni haftaya kadar etkili olacak.

Yarın için (Cuma) yapılan tahminde hafif karla karışık sağanak yağışın görüleceği Bursa’da sıcaklık en düşük 2 derece, en yüksek ise 10 derece olacak. 

Cumartesi günü etkisini artıracak olan kar yağışıyla birlikte termometreler 0 dereceye kadar düşerken, gün içerisinde en yüksek 3 dereceyi görecek.

Pazar günü içinde kar yağışı uyarısı yapan meteoroloji, sıcaklığın eksi 4 derecelere kadar düşeceğini bildirirken, gün içerisinde ölçülen en yüksek sıcaklığın ise 0 derece olacağını bildirdi.

Pazartesi günü için daha büyük sıcaklık düşüşünün yaşanacağı Bursa’da kar yağışı geçişleri devam ederken termometreler eksi 9 dereceye kadar geriliyor. Gün içerisinde ise hava sıcaklığı 0 dereceyi geçmeyecek.